Sara Berg (22) kommer til Larvik – Larvik
Sara Berg. Foto: Svein André Svendsen

Sara Berg (22) kommer til Larvik

Sara Berg, Fanas venstrekant, er enig med Larvik Håndballklubb om en overgang fra neste sesong.

Hun er opprinnelig fra Askøy utenfor Bergen, og var i Fyllingen før hun skiftet til Fana midt i sesongen 2019/20.

Kantspilleren hatt en solid utvikling de to siste sesongene. Hun var klubbens toppscorer forrige sesong, og topper også halvveis hittil denne sesongen. Hun ligger på 6. plass av alle spillere når sesongen er halvspilt.

Hun fikk debuten på landslaget i april 2023, og i oktober kom hun inn som reserve da rekruttlandslaget spilte i Larvik i oktober.

Ambisjonene hennes er å bli fast på landslaget, og spille i Champions League.

Foruten skuddet, er farten hennes styrke nå. Hun jobber mye med forsvarsspillet for tiden, så hun kan stå toer (nest ytterst) i forsvar.

Etter å ha fulgt den norske ligaen fra han ble Larvik-trener, var Sara Berg en spiller Arne Senstad har ønsket seg i Larviks rekker.

– Hun har stått øverst på lista over spillere jeg ønsket til Larvik, sammen med Julie Hulleberg.

Han synes Berg har det største potensialet av venstrekanter i Norge i øyeblikket.

– Hun er en bra avslutter, har en bra skuddteknikk. Hun har laget mye mål de to siste sesongene i Fana. Hun er dyktig defensivt, noe jeg har vært litt opptatt av å lete etter når vi skal komplettere stallen før neste sesong, sier Senstad.

Både Julie Hulleberg og Sara Berg er veloverveide nykommere til Larvik HK innenfor de økonomiske rammene som er i klubben nå. Senstad håper enda flere fra næringslivet ser utviklingen klubben har hatt – og at det blir mer fokus på klubben, slik at enda flere ønsker å bli med som sponsorer i tiden som kommer.

– Vi har jobbet hardt for å signere de to, så det er deilig når det lykkes. Med Maja Furu Sæteren også nylig signert, synes jeg det begynner å se bra ut, sier treneren.   

Sara Berg begynte på landslaget, og deretter spilte hun på rekruttlandsalget mot Sverige i Larvik. Foto: Svein André Svendsen

Da Sara Berg flyttet hjemmefra, ble det til nabohuset. Det blir større endringer når hun flytter til Larvik.

– Det blir veldig rart å flytte fra Bergen. Jeg gleder meg veldig til å prøve noe nytt, i en klubb som har vært så bra og nå er på vei tilbake. Det blir veldig spennende.

– Det blir også rart å forlate Fana, der jeg har utviklet meg de siste årene. Men det skal bli bra med noen nye utfordringer også.

Sara Berg er ferdig utdannet vernepleier til sommeren, men planen er å studere videre etter det.

Hun konsentrerer seg selvfølgelig om Fana resten av sesongen, men håper Larvik klarer en plass i European League, så hun får litt internasjonal matching når hun kommer til klubben.

SARA BERG (22)
Kantspiller venstre
Barndomsklubb: Askøy
Klubber: Fyllingen (2017–2019), Fana (2019–2024), Larvik (2024–)
Signert for tre sesonger med Larvik HK
46 kamper (123 mål) for Fyllingen
110 kamper (471 mål) for Fana, pr. 05.01.2024

Landslag
Debut: 06.04.2023
2 kamper (1 mål) for Norge

Kilder: Norges Håndballforbund og Svein André Svendsen