Alltid på banen for Larvik – Larvik
Andrea Rønning er en viktig spiller for Larvik. Foto: Svein André Svendsen

Alltid på banen for Larvik

Andrea Rønning har til gode å stå over en kamp i Larvik-drakta, når vi nå er halvveis i hennes tredje sesong i Larvik.

Playmakeren har ikke gått glipp av en eneste kamp siden hun kom til Larvik, og hun kan telle på en hånd, de kampene hun har stått over i karrieren.

Hun skrev treårskontrakt da hun kom til klubben. Nå har hun fornyet for nye tre år. Det må bety at hun stortrives i Larvik.

– Det gjør det! Det er gøy å være Larvik-spiller for tiden. Vi er inne på noe veldig bra, det var en av grunnene til at jeg ville være med videre.

Å være med å videreutvikle det som nå er bygget opp igjen i Larvik, ser hun på som veldig spennende.

– Det er klart det blir slitasje etter så mange år på banen, men jeg har vært ganske heldig hittil. Jeg håper at kroppen spiller på lag også i årene som kommer, sier hun.

Fire dager i uka er hun lærer på Wang Ung i Sandefjord, der fine, dedikerte elever gjør at hun trives veldig godt.

I Larvik synes hun det har vært kjempespennende å få inn Arne Senstad som trener, og ser at de nye signeringene viser at klubben vil satse og ta noen steg videre.

Maja Furu Sæteren har forlenget kontrakten, og Julie Hulleberg og Sara Berg kommer inn fra neste sesong.

– Det motiverer meg til å ta noen år til. I år har jeg også vært heldig å få spille med Dorthe Gros og Kaja Kristensen, to venninner jeg har hatt så lenge jeg kan huske.

Denne sesongen var de sammen på banen for første gang, f.v. Dorthe Groa, Kaja Kristensen og Andrea Rønning. Foto: Svein André Svendsen

Larvik er kun den tredje eliteklubben Andrea Rønning har vært i, i løpet av karrieren. Totalt sett spiller hun sin 11. sesong i våre to øverste divisjoner. Hvis vi også tar med de to første sesongene som senior i 2. divisjon, har hun passert 300 kamper og 1100 mål for sine klubber.

Likevel føler hun seg ikke ferdig.

– Jeg er sulten på mer. Og så mangler jeg en medalje.

Denne sesongen fikk Andrea Rønning kapteinsbindet av Arne Senstad. En rolle hun også har hatt både i Gjerpen og Fredrikstad.

– Jeg føler at jeg er en type som tar ansvar, men kanskje ikke er den klassiske ledertypen som prater masse. Jeg prøver å vise vei gjennom innsats. Det er selvfølgelig stas å ha den rollen, men ikke noe jeg går og tenker på.

Andrea Rønning. Foto: Svein André Svendsen

Den lojale Skien-jenta er et arbeidsjern på banen, med god spilleforståelse. Hun jobber fortsatt med alle sider av spillet sitt. Selv om hun er playmaker og spiller opp andre, ønsker hun å jobbe mot å bli farligere på mål også.

Trener Arne Senstad ønsker å overføre litt galskap fra seg selv til henne.

– Selv om Andrea begynner å bli en rutinert spiller, mener jeg det er mye utvikling i henne. Vi jobber hele tiden for at hun skal bli enda råere i sitt eget spill, både fremover i banen, men også i forsvar, forteller Senstad.

Han sier at det har mye å si for kontinuiteten i laget, at hun blir med videre.

– Hun er en viktig del i ryggraden i det laget vi har nå. Hun leverer veldig solid hele tiden, og er en viktig spiller både i forsvar og angrep. Hun er en viktig brikke i det laget vi skal bygge, selv om hun ikke blir lagt mest merke til.

En hardtarbeidende, fantastisk jente som ofrer mye for å komme seg opp og frem, er attesten fra treneren.

Med de signeringene som er på plass, ser Senstad konturene av en bra stall og et sterkt mannskap som vil gi en god treningshverdag.

ANDREA RØNNING (28)
Playmaker
Barndomsklubb: Gulset
Klubber: Hei (2011–2013), Gjerpen (2013–2018), Fredrikstad (2018–2021), Larvik (2021–)
Signert for tre nye sesonger med Larvik HK
81 kamper (259 mål) for Larvik, pr. 09.01.2024

Kilder: Norges Håndballforbund, European Handball Federation, Svein André Svendsen

Andrea Rønning tar tre nye sesonger i Larvik. Foto: Svein André Svendsen