Nå skal hun spille landskamper igjen – Larvik
Polina er klar for flere landskamper med Bulgaria. Foto: Tom Erik Hansen

Nå skal hun spille landskamper igjen

Allerede i 2016 så debuterte Polina Gencheva på det bulgarske juniorlandslaget. I 2022 så fikk hun sin debut på seniornivå Nå er hun igjen kalt inn til samling, og to kamper mot Tyrkia. Bulgaria skal forsøke å kvalifisere seg til EM i 2024. Polina ser frem til å kunne bidra igjen på det bulgarske landslaget.

Gratulerer med uttak Polina. Hva betyr det for deg å bli tatt ut?

Det betyr veldig mye! Jeg har sikkert fortalt det før, men jeg var litt spent da jeg ble tatt ut for første gang i 2022. Fordi det er jo ikke sånn som her i Norge hvor landslagene har samlinger og kamper ofte. I Bulgaria så har man gjerne en samling rett før kamp, og så skal man prestere og levere. Men jeg angrer ikke. De jentene på laget er helt spesielle. Jeg elsker å spille med flagget på brystet. Det er noe helt spesielt over det. Så jeg gleder meg masse, og det betyr veldig mye for meg. Pluss at jeg får tilbringe litt tid i Bulgaria.

Er håndballen veldig annerledes i Bulgaria?

Ja det er nok. Det er litt sånn Balkan håndball. Veldig mye en mot en. Mye finting. Ikke like mye fart og samspill som vi ser her i Norge og Skandinavia.

Polina gleder seg til samling.

Hva er ambisjonene dine videre?

Jeg drømmer om å bli enda bedre enn det jeg er nå. Ta nye steg, utvikle meg og bli mere komplett som spiller. Jeg synes håndball er utrolig gøy, og jeg vil bare bli så god som overhodet mulig. Så får vi se hvor langt jeg kommer.

Første kamp for Bulgaria mot Tyrkia er hjemme den 28/2, og returkampen spilles i Tyrkia 3/3. Vi ønsker Polina masse lykke til!