Jenter 18 storspilte på hjemmebane! – Larvik
Kine Tveter og Marie Daarstad Foto: Svein André Svendsen

Jenter 18 storspilte på hjemmebane!

Jenter 18 ønsket Utleira og Kjelsås velkommen til Bergslihallen og 3.runde i Lerøyserien. Larvik HK som toppet tabellen før dagens runde, viste at dette ikke var noe tilfeldighet. De knuste Utleira 37-14 i første kampen, mens mot Kjelsås ble det hele 47-16. Det var rett og slett enveiskjøring i begge disse kampene.

Larvik-Utleira 37-14

Det var første plassen mot siste plassen på tabellen. Og det fikk vi virkelig se de første 10 minuttene av kampen. Tuva Engh Auby reddet den ene ballen etter den andre, og da gikk det fort i ankomst/kontra spillet. 10-2 viste stillingen etter 10.02 av 1 omg. 14-3 etter 18 min spilt og da var det på tide for Utleira å ta en time out. Ikke at det hjalp så mye, men det ble ikke så mange flere mål ut omgangen. 16-5 var stillingen til pause. 2 omgangen startet ganske likt som første omgangen, godt forsvarsspill gjorde at Larviks jentene kunne kontre masse. Spesielt Marie Daarstad fikk vise seg frem med mange herlige scoringer, og det ble Marie som fortjent fikk prisen som banens beste etter at Larviks jentene vant hele 21-9 i andre omgang og totalt 37-14.

Marie Daarstad. Foto: Svein André Svendsen

Larvik-Kjelsås 47-16

Kjelsås hadde vunnet over Utleira, men Larvik var store favoritter før denne kampen også. Og igjen så beviste jentene hvor gode og råe de kan være. Knalltøft forsvar, ankomst og kontra spill det luktet svidd av. Hele 23-8 ledet jentene til pause. Nora Rosenberg viste frem både skuddkraft og blikk, Sunniva Andreassen imponerte stort når hun kom inn midtveis i 1 omgangen og Marie Daarstad fortsatte å score gang på gang. Igjen så ble 2 omg ganske lik den første. Det som var gledelig var Rakel Jonsson kom inn i målet og gjorde en meget god omgang, Celine Antonsen-Mokkelbost viste frem noen flotte vendinger inne på linja etter herlige innspill fra Nikoline Krucov Jensen, Lotta Waale overtok for Marie Daarstad og hadde fire flotte mål fra høyre kant. Og så må vi ikke glemme banens beste i denne kampen. Jenta som har et deilig håndball overblikk, utrolig flink til å finne medspillerne sine gang på gang, men beviser både i 2 div og Lerøyserien at hun også er en storscorer. Kine Tveter ble fortjent kåret til banens beste av en meget kompetent og god jury. 24-8 ble resultatet i 2.omg og hele 47-16.

Kine Tveter. Foto: Svein André Svendsen

Det er rett og slett imponerende av jentene, som da fortsatt topper tabellen før det hele skal avgjøres 9-10 mars i Drammenshallen. Da møter jentene Ålgård og Fredrikstad. Disse tre lagene har alle 12 poeng, men det er kun to lag fra puljen som går videre. Vi både håper og tror at vi nok en gang skal få Larvik HK inn i et sluttspill i mai. De to siste sesongene har Jenter 18 laget vårt vært i finalen, i 2022 ble det seier, mens sist år ble det et knepent tap mot Follo HK Damer. Det er i hvert fall ingen tvil om at det gror godt blant våre juniorer. Mange av jentene skal også spille NM finale i j20, 23 februar.

Jubel etter to seirer i Lerøyseren. Foto: Svein André Svendsen

Vi må tilslutt takke foreldregruppa og primus motor Hanne Kristoffersen for et strålende arrangement. Kim Hette som meget bra speaker. Halsen Håndball for samarbeidet og sist men ikke minst Halsen og Stag jenter som var maskoter under kampene. Det ble en fantastisk flott lørdag i Bergslihallen.