– Det er helt andre muligheter i Larvik – Larvik
Kine Kvalsund. Foto: Svein André Svendsen

– Det er helt andre muligheter i Larvik

Kine Kvalsund gir den gode treningshverdagen æren for fremgangen hun har hatt i Larvik.

Etter ti sesonger i Volda ble det endelig spill på øverste nivå for Kine Kvalsund. Volda rykket rett ned igjen, men hun fikk fortsette på det øverste nivået i Larvik HK.

– I Volda var spill i eliteserien noe helt nytt for alle, inkludert meg selv. Det er kanskje sent å debutere i eliteserien som 29-åring, men sånn ble det.

Hun merker størst forskjell på treningshverdagen i Larvik.

– Her er det stor konkurranse på alle plasser. Nivået på trening er mye høyere enn i Volda, fordi vi har muligheten til å ha det. Bredden er større her, konkluderer kantspilleren.

– Jeg har utviklet meg ved å ha kommet til et nytt lag. Her har jeg fått tillitt og masse spilletid. For min del har det gått bedre i år enn det gikk i fjor.

Det ser vi også på de målbare tallene, i antall scoringer. Etter 19 kamper i eliteserien for Larvik har hun scoret 36 mål, like mange som på 21 kamper i Volda.

I alle turneringer samlet endte hun på 52 mål på 27 kamper i Volda. Til nå har hun 53 mål på 25 kamper i Larvik, og sesongen er langt fra over.

Det har hun også en god forklaring på.

– Med Maja Furu Sæteren som bakspiller og Heidi Løke på linja skapes det mer rom for meg på kant. Da får jeg flere sjanser enn jeg fikk i Volda.

Kine Kvalsund. Foto: Svein André Svendsen

– Har du gjort noe annerledes?

– Jeg trener kanskje mer løp her enn jeg gjorde i Volda. Der var det mer fokus på styrke og den fysiske biten. Treningene i Larvik varer også lenger. Hallkapasiteten i Volda gjorde at vi bare kunne trene i halvannen time, forteller Kine Kvalsund.

Hun var lagkaptein i Volda, og kom uten forventninger til Larvik. Hun var veldig takknemlig for å få ettårskontrakt med Larvik og er veldig fornøyd så langt. Men hun vil fortsatt bli bedre, og føler at hun har muligheten til det i Larvik. 

Det blir enda større konkurranse om plassen for Kine Kvalsund og Polina Gencheva når Sara Berg kommer inn neste sesong.

– Det gjør det, men sånn er idretten. Sara er ung og lovende, som har gjort det bra i flere år i eliteserien. Det blir veldig bra for laget at hun kommer inn. Konkurransen blir selvfølgelig stor, og hvis kontrakten forlenges skal jeg brette opp ermene og gjøre så godt jeg kan. Jeg trives skikkelig godt i klubben, og motivasjonen er stor til å bli en enda bedre håndballspiller, sier Kine Kvalsund.

Kine Kvalsund i kjent stil fra kant, her mot Storhamar. Foto: Svein André Svendsen