Maja er Norges nye skytterdronning – Larvik
Her setter Maja Furu Sæteren rekord, da hun scoret seesongens mål nummer 222 i eliteserien. Foto: Svein André Svendsen

Maja er Norges nye skytterdronning

Larvik-spiller Maja Furu Sæteren har satt ny scoringsrekord og blir toppscorer i eliteserien denne sesongen.

Den nye rekorden lyder – foreløpig – på 222 mål. Hun har et snitt på 9,2 før siste seriekamp.

Norges Håndballforbund gir seriens toppscorer tittelen skytterdronning – og for første gang siden sesongen 2010/11 kommer hun fra Larvik Håndballklubb.

Den gang tok Heidi Løke tittelen for tredje gang på like mange sesonger, og tangerte gjeldende målrekord, som Linn-Kristin Riegelhuth Koren satte i 2007.  

Den tidligere målrekorden var på 221 mål. Den har stått til nå, men rekorden forblir i Larvik Håndballklubb.

Linjespiller Heidi Løke får mange innspill av Maja og er full av lovord om henne. Foto: Svein André Svendsen

– Siden det er Maja, er det greit at hun overtar rekorden. Jeg får masse innspill fra henne. Hun har vært helt rå både forrige og denne sesongen, sier Løke.

Ny målrekord for en skytterdronning er sjeldent. Da Trine Haltvik tok rekorden i 1998, var hun første skytterdronning med over 200 mål. Rekorden på 211 mål sto i ni år, til Linka scoret 221 mål i serien i 2007. Heidi Løke tangerte rekorden i 2011.

Kun 9 ganger på 57 sesonger med seriespill for kvinner har skytterdronningen scoret 200 mål eller mer.

Det er kun målene i seriespill som teller for denne tittelen. Med 26 kamper i eliteserien skulle man tro det kanskje automatisk var duket for ny rekord? Riktignok ble det ikke satt noen rekord i de tidligere sesongene med 26 kamper, men denne sesongen kom det en ny rekordholder.

– Jeg visste ikke om det en gang! Det er gøy, da. Jeg har fått med meg at jeg blir toppscorer, men rekord har jeg ikke tenkt noe på, sier Sæteren.

Trener Arne Senstad skryter ikke bare av hennes mange mål og mange assist, men også av hennes egenskaper som playmaker.

– Jeg føler at jeg har et godt overblikk på banen, og jeg synes det er lett å finne de på linja der også. De er flinke til å bevege seg, og da blir det lett å se dem, skryter den ferske rekordholderen.

Medregnet NM og kvalifisering til European League har den 20 år gamle bakspilleren fra Kragerø hittil 279 mål i Larvik-drakta denne sesongen, før siste seriekamp og sluttspillet.

Heidi Løke delte den forrige rekorden med Linn-Kristin Riegelhuth Koren. Nå er det Maja Furu Sæteren som har flest mål i eliteserien innenfor samme sesong. Foto: Svein André Svendsen

Totalt i Larvik-drakta rundet Maja Furu Sæteren nylig 500 scoringer, og plasserte seg dermed blant de 25 mestscorende i klubben. Nå er hun i godt selskap med en rekke meritterte landslagsspillere fra Larvik.

PS! Maja Furu Sæteren var Larviks toppscorer også forrige sesong. Hun lå lenge øverst også blant alle spillere i serien, men til slutt ble det 2. plass. Hennes 144 seriemål forrige sesong var 11 bak skytterdronning Mona Obaidli.