Kine Kvalsund forlenger: – Larvik er den rette arenaen for min utvikling – Larvik
Kine Kvalsund. Foto: Svein André Svendsen

Kine Kvalsund forlenger: – Larvik er den rette arenaen for min utvikling

Kine Kvalsund (30) har skrevet ny kontrakt med Larvik Håndballklubb, og gleder seg til å spille med Sara Berg neste sesong.

Hun har skrevet kontrakt for 1+1 år, og forklarer hva som gjorde at hun ville bli da hun fikk muligheten.

– Først og fremst trives jeg veldig godt her. Det er utfordringer for meg håndballmessig, som jeg tror vil gjøre meg til en bedre håndballspiller. Utfordringer er viktig for at jeg skal kunne utvikle meg. Jeg tror at Larvik er den rette arenaen for det nå.

Denne sesongen har hun delt kantrollen med Polina Gencheva. Neste sesong kommer Sara Berg fra Fana til Larvik.

– Hun er en knallgod håndballspiller, som har prestert bra over tid og har fått muligheten på landslaget. Jeg har masse jeg kan lære av henne. Jeg skal ta henne godt imot og gleder meg til å være makker med henne neste sesong, sier Kine Kvalsund, som utenom håndballen jobber på Wang i Sandefjord.

Kine Kvalsund. Foto: Svein André Svendsen

Hun trekker frem muligheten til hver dag å få spille med toppspillere i alle posisjoner og skyte på en målvakt som er en av de beste i ligaen. Hun beskriver treningshverdagen som alt hun kan ønske seg, og nevner at trenerne Arne Senstad og Lars Wallin Andresen er to skarpe trenere, som alltid jager spillerne til å bli bedre hver dag.

– Hva har det første året i Larvik gjort med deg som person?

– Jeg hadde aldri flyttet så langt hjemmefra som nå. Fra Kvalsund til Volda er det bare 50 minutter. Jeg byttet jobb fra et sted jeg hadde vært i seks-sju år og røsket litt opp i det som var trygt og godt. Jeg var i Volda i 11 år og hadde kanskje grodd meg litt fast der. Det å flytte på seg og få nye utfordringer, gjør at man utvikler seg både som person og utøver.

Kine Kvalsund. Foto: Svein André Svendsen

Etter mange år i 1. divisjon, ble det endelig elitespill med Volda for to år siden. Det fortsatte etter overgangen til Larvik.

– Hva blir det viktigste du bidrar med når Larvik skal ta neste steg?

– Jeg har brukt alle årene som håndballspiller til å være i god fysisk form. Jeg bruker fysikken som en av mine styrker, og føler at jeg kan utnytte det enda mer. Da kan jeg være med på å opprettholde en god treningskultur. Jeg bidrar med godt humør i gruppa og på banen med fart, blant annet.

Etter sluttspillet blir det pause fra kamper. Da blir det viktig å utnytte sommeren så godt som mulig.

– Jeg vil alltid utvikle meg mer fysisk. Jeg føler fysikken er på plass, men at jeg må vedlikeholde den, samtidig som det er viktig å bruke en del tid med ball. I tillegg jobber jeg videre med forsvarsspillet mitt, som også var et mål da jeg kom hit. Jeg føler at det har utviklet seg, og jeg skal jobbe videre med det. Fremover skal jeg jobbe med skuddrepertoaret, slik at jeg blir mer leken i skuddet.

Kine Kvalsund. Foto: Svein André Svendsen