– Samholdet i gruppa var det viktigste – Larvik
Lagkaptein Kine Tveter jubler med pokalen. Foto: Svein André Svendsen

– Samholdet i gruppa var det viktigste

Rekruttene ble velfortjent hedret før sesongens siste kamp. De unge Larvik-spillerne har vunnet både NM J20 og Lerøyserien J18 denne sesongen.

I de tre siste sesongene har det i løpet av hele fem finaler vært medaljedryss for rekruttspillerne.

2021/22 Seier i Lerøyserien.
2022/23 Seier i NM junior, sølv i Lerøyserien (Halsen tok bronse).
2023/24 Seier i NM junior, seier i Lerøyserien.

Marie Daarstad. Foto: Svein André Svendsen

Flere av Halsen-jentene som fikk bronse i Lerøyserien var i rekruttstallen denne sesongen. Det var også noen nye jenter fra Stag som kom inn i gruppa.

Marie Daarstad spilte i Halsen forrige sesong, og trekker frem samholdet i spillergruppa når hun ser tilbake på sesongen.

– Vi er en veldig sammensveiset gjeng, som trives godt sammen. Det gjør vi også utenfor banen, så det er uansett et høydepunkt når vi drar på tur sammen. Det ville det vært uansett hvordan håndballen hadde gått, men nå gikk jo det veldig godt også, så da ble det enda gøyere, forteller hun.

Kantspilleren flyttet til Larvik som 11-12-åring, og var i Nesjar da et samarbeid med Halsen førte til at hun spilte der i to sesonger. Nå er hun straks ferdig med videregående skole. Mens hun finner ut av hva hun skal bli når hun blir stor, blir det jobb og håndball neste sesong.

Nikoline Jensen, Nora Rosenberg, Mari Ellingsen, Silje Fure og Marie Daarstad. Foto: Svein André Svendsen

Larvik vant alle kampene i Lerøyserien denne sesongen, i kvalifiseringen, gruppespillet og sluttspillet. Totalt 14 kamper.

Lagkaptein og toppscorer Kine Tveter var veldig fornøyd med hvordan laget klarte å løse kampene i fellesrunden.

– Vi hadde noen skader, men var et veldig godt lag. Vi vant mange kamper med god margin, selv om ikke alle kjente hverandre så godt håndballmessig til å begynne med. Vi var en blanding av spillere fra Larvik Turn, Halsen og Stag. Kampene i fellesrunden mot Ålgård og Fredrikstad var jevnere. Vi var gode sammen, selv om vi scorte færre mål enn vi pleier. Vi var gode i forsvar og hadde godt målvaktspill, husker hun.

Kine Tveter. Foto: Svein André Svendsen

Målsettingen var å komme til sluttspillet, som de klarte i en tøff gruppe, der tre lag hadde fortjent å komme til sluttspillet.

– I sluttspillet slet vi med å score i første kamp. Vi hadde nesten flere bom enn mål i kvartfinalen, men vi klarte å holde hodet kald og vant til slutt. I semifinalen kjente vi litt på nervøsitet. De av oss som spilte i Halsen forrige sesong, visste at laget røk ut der for ett år siden. Så ble det finale, der de var godt forberedt mot Aker. Vi løste spillet vårt bra, og hadde grei kontroll mesteparten av tiden. Vi hadde gode spillere i alle posisjoner, og kunne feire seieren til slutt!

Silje Fure var også med elitelaget som tok bronse i NM, og kan henge hele fem medaljer rundt halsen etter de to siste sesongene – tre gull, en sølv og en bronse.

Kine Tveter, Silje Fure, Marie Daarstad. Foto: Svein André Svendsen

Frida Brenden, Emma Døvle, Ida Walin og Evita Lindberget har tre gull og en sølvmedalje. Maja Furu Sæteren er rekordholdende skytterdronning i eliteserien, men har også vært ung nok til å ta tre juniorgull de siste sesongene.

Disse vant Lerøyserien 2023/24: Sunniva Andreassen, Celine Antonsen-Mokkelbost, Tuva Engh Auby, Marie Daarstad, Mari Ellingsen, Helene Fikse, Silje Fure, Linéa Nordsveen Hoffgaard, Malin Nordsveen Hoffgaard, Nikoline Ruby Krucov Jensen, Rakel Horgen Jonsson, Kjersti Haga Lie, Evita Naper Lindberget, Nora Evelina Cecilia Rosenberg, Kine Byholt Sørensen, Ingrid Eide Titland, Kine Tveter, Marie Bålsrød Vik, Lotta Hobæk Waale.

Larviks toppscorere Lerøyserien J18
NavnKamperScoringer
Kine Tveter1480
Marie Daarstad1476
Silje Fure1448
Mari Ellingsen1443
Nora Rosenberg842
Larvik HK jubler etter seieren i Lerøyserien. Foto: Svein André Svendsen

Disse ble Norgesmester for junior 2023/24: Sunniva Andreassen, Tuva Engh Auby, Frida Marlén Adolfsson Brenden, Emma Helland Døvle, Marie Daarstad, Mari Ellingsen, Helene Fikse, Silje Fure, Malin Nordsveen Hoffgaard, Charlotte Koffeld Iversen, Nikoline Ruby Krucov Jensen, Rakel Horgen Jonsson, Evita Naper Lindberget, Nora Rosenberg, Maja Furu Sæteren, Kine Tveter, Ingrid Eide Titland, Ingrid Vinjevoll, Ida Madeleine Devillée Walin, Mia Sanderød Wold, Lotta Hobæk Waale.

Larviks toppscorere NM J20
NavnKamperScoringer
Silje Fure529
Kine Tveter525
Marie Daarstad520
Maja Furu Sæteren217
Frida Brenden517
Gull i NM junior til Larvik HK. Foto: Svein André Svendsen