Scoringsrekord i sesongens første kamp! – Larvik
Solid laginnsats av Larvik-spilerne sørget for ny klubbrekord. Foto: Svein André Svendsen

Scoringsrekord i sesongens første kamp!

For første gang scoret Larvik Håndballklubb 60 mål i en tellende kamp, og i tillegg var seier 60-16 over Kragerø i NM den største seiersmarginen i klubbens historie!

Kine Tveter (19), som ble tatt opp fra rekruttstallen foran denne sesongen, fikk æren av å sette inn kampens to siste scoringer, og dermed sørge for rekorden.

– Det var jo gøy! Jeg følte litt press på å score det 60. målet helt på slutten der, men det gikk heldigvis bra, formidler kvinnen bak rekordmålene.

Hun synes det var veldig gøy å spille kampen.

– Det er alltid gøy å få spilletid på A-laget. Det er bare å fortsette og jobbe, så blir det forhåpentlig mer fremover. Det var gøy å spille i NM og ta seg videre, dette var en flott lagseier, oppsummerer Kine Tveter, som ble spiller nummer 170 som representerer Larvik Håndballklubb i turneringen.

Forrige rekord var også fra en kamp i NM, 58 mål mot Skogstrand i samme runde, i september 2014.

Største seiersmargin var tidligere på 42 mål. Den stammer også fra 3. runde i NM, fra 57-15 over Ullensaker/Kisa i 2007. Rekorden ble tangert i med 53-11 over Fyllingen i 2013. Den nye rekorden lyder altså på 44 mål og ble satt i Kragerø denne onsdagskvelden.

Sara Berg åpnet sesongens scoringer for Larvik i debuten. Kantspillerne scoret de fem første målene, Guro Ramberg tre og Sara Berg to. Totalt endte Guro Ramberg på 11 og Sara Berg på 7. Julie Hulleberg fikk også sin debut i Larvik-drakta.

– Dette var en veldig gøy kamp for kantene. Det var nesten bare vi som scoret, sa Sara Berg, som alltid synes det er godt å sette det første målet. Sju ble fasit etter første kamp, så får vi se hvor det ender.

Julie Hulleberg, Kine Tveter og Sara Berg. Foto: Svein André Svendsen

Larviks sjuende mål kom ved Maja Furu Sæteren, som speakeren sa, kanskje den spilleren med flest timer i denne hallen. Også hun endte på 11 scoringer.

Det var første gang de to klubbene møttes.

Alle utespillerne kom på scoringslisten. Silje Fure fikk dermed sin første NM-scoring.

Nå er det 16 lag igjen i NM, som skal kjempe om Kongepokalen. Trekning av 4. runde foregår fredag, med Larvik som ett av de seedete lagene.

Klar for 4. runde, foruten de 14 elitelagene er:
2. divisjonslaget Godøy, utenfor Ålesund.
2. divisjonslaget Junkeren, fra Bodø.

Maja Furu Sæteren spilte for første gang mot barndomsklubben Kragerø. Foto: Svein André Svendsen