En skikkelig lagseier i Rosenes by – Larvik
Jubel etter seier i Molde. Foto: Jon Forberg, @handball_today

En skikkelig lagseier i Rosenes by

En lang dag og en tøff bortekamp i vente mot Molde, ble etterhvert en virkelig morsom håndballkamp, sett med Larvik-øyne.

Borte mot Molde er tøft. Reisedag, fly, mellomlanding, nytt fly og ventetid i Rosenes by. Og ikke minst, et veldig godt hjemmelag. Vi reiste over med 12 spillere og to trenere, og mye var på spill. Både Larvik og Molde er tippet av flere som medaljekandidater, og derfor var kampen i dag en klassisk firepoengskamp. Våre jenter leverte klassespill i forskjellige faser av spillet. Utspill til kant, innspill til linje, nydelige høyre-venstre finter, redninger og kontringspasninger – hele repertoaret ble til tider brukt i Molde Arena.

Assistenttrener Lars hadde følgende å si om dagens tv2-sendte kamp: Førsteomgangen offensivt er noe av det beste vi har gjort, spesielt under dette trenerteamet! Ekstremt gledelig å se Sara Berg og Guro Ramberg med 10 avslutninger og 10 mål i 1 omg. Jentene fightet godt i forsvar, men det manglet det lille ekstra. Stillingen til pause var 22-17 til oss.

Andreomgangen startet også bra, men litt mer rot fremover. Vi følte at vi hadde god kontroll, selvom det svingte litt. Eli Skogstrand steppet opp i 2 omg og hadde 50 i redningsprosent, og var en viktig faktor for at vi holdt Tor Odvars jenter bak oss hele omgangen. Samtidig så fortsatte Sara Berg med å treffe på absolutt alt. 9 mål på 9 skudd er rett og slett meget imponerende! Sakte med sikkert reiste vi i fra og vi kunne juble ekstra høyt da dommerne blåste av kampen. Denne kampen skal vi leve på, og bare fortsette å jobbe fremover.

Ekstra gledelig er det også at vår nummer 24, Amanda Kurtovic er tilbake. Hun ble spilt inn noen minutter i første omgang, før hun fikk det samme i andre omgang. Etter 16 måneder ute, med graviditet, fødsel og en kranglete leggmuskel, var det et etterlengtet comeback på Amanda.

Les hva Østlandsposten hadde å skrive om comebacket her (+): Kurtovic er tilbake