Silje Fure lånes ut til Flint – Larvik
Silje Fure. Foto: Svein André Svendsen

Silje Fure lånes ut til Flint

I begynnelsen av måneden storspilte Silje Fure og scoret seks mål mot Flint i NM junior. Nå skal Larvik-jenta spille enn periode for Flints A-lag.

Hun er spilleklar til Flints hjemmekamp mot Vålerenga lørdag 19, oktober kl. 17.00.

19-åringen ble tatt opp i elitestallen denne sesongen. Hun er en av fire linjespillere i klubben for øyeblikket. Heidi Løke, Tirill Mørch og Tiril Rosenberg er de øvrige.

– Heidi Løke og Tirill Mørch har vært veldig gode denne sesongen, og snart er Tiril Rosenberg tilbake også. Jeg er yngst og trenger kamptrening. Selv om treningene er veldig gode i Larvik, er det ikke det samme som å spille kamp, kommenterer Silje Fure.

For å få mer spilletid har Larvik HK inngått avtale om utlån til Flint, som spiller i 1. divisjon og nylig avsluttet samarbeidet med hovedtrener Trygve Trangerud. De har hatt behov for en linjespiller, etter at Amalie Mogstad ble skadet.

Samtidig med utlånet skal hun fortsette å trene en dag i uka med Larvik.

– For at Silje skal fortsette å utvikle seg, trenger hun også å spille kamper. Nå får hun muligheten til å få mye spilletid i 1. divisjon, som er en god kamparena. Samtidig er Flint en fin klubb med gode folk og et godt miljø, som vi er sikre på at vil passe godt for henne. Samtidig vil Silje fortsatt ha ukentlige treninger hos oss, slik at vi fortsatt kan følge henne tett, og hun vil dermed fortsatt være en del av vårt miljø også, opplyser sportslig leder i Larvik HK, Jonas Borvik Knutsen.

– Jeg synes det var en fin mulighet for meg, da tilbudet kom. De har jo også hvite drakter, påpeker Silje Fure med et smil.

Foreløpig gjelder avtalen til 20. desember.

Silje Fure, Selma Jomaas (Flint). Foto: Svein André Svendsen

– Det er et godt nivå i 1. divisjon, der jeg kan fortsette utviklingen min. Der er det ikke mesterskapspause i desember, så jeg får mange muligheter til å spille kamper, forteller hun.

Flint ligger i øyeblikket på 10. plass av 14 lag i divisjonen.

Den tidligere Larvik Turn-spilleren har vært god på Larviks rekruttlag de to siste sesongene, og fikk også noen gode innhopp på elitelaget.

Silje Fure var med elitelaget som tok bronse i NM, og kan henge hele fem medaljer rundt halsen etter de to siste sesongene – tre gull, en sølv og en bronse.

2022/23 Seier i NM junior J20, sølv i Lerøyserien J18.
2023/24 Seier i NM junior J20, seier i Lerøyserien J18. Bronse NM senior.

Silje Fure har også vært på samlinger med juniorlandslaget, men fikk ingen kamper for laget.