Norge til VM-finale! – Larvik
Maja Sæteren. Foto: IHF

Norge til VM-finale!

Maja Sæteren og de norske juniorjentene (LK02) er klar for finale i U20-VM i Slovenia.

Fredag kveld var det semifinale mot Nederland – og det var prestasjonen hennes mot nettopp Nederland i Scandinavian Open før VM som gjorde at Larvik-spilleren ble med til mesterskapet.

I fredagens semifinale i Zlatorog Arena i Celje scoret hun fire mål for Norge.

Et av målene var nydelig plassert i krysset til norsk ledelse 16-14 tidlig i 2. omgang, som hun fulgte opp med en assist på en kontring i neste angrep.

Ti minutter ut i andreomgangen hadde 14-14 til pause blitt til ledelse 21-15 til Norge.

Det ga de norske jentene en ledelse de aldri ga fra seg. Til slutt vant Norge 32-23.

Dermed blir det finale, enten mot storfavoritt og regjerende mester Ungarn – eller Sverige, som møter Ungarn i den andre semifinalen senere fredag kveld.

Finalen spilles søndag 3. juli kl. 17.30.

Den kan ses på lineær TV på V sport 2 eller streames på viaplay.no.