Endelig seier over Ravens – Larvik
Maja Furu Sæteren (t.v.) og Amanda Kurtovic. Foto: Svein André Svendsen

Endelig seier over Ravens

Ravens har vært en nøtt for Larvik HK, og holdt på å bli det igjen – men Larvik vant 24-23 og sikret to viktige poeng.

Larvik vant alle ti møtene med Rælingen, men etter at klubben ble skilt ut fra Rælingen som en egen elitesatsingsklubb for Romerike i 2021, ble det to tap og en uavgjort mot Romerike-klubben før seieren kom i det fjerde møtet med satsingsklubben søndag.

Larvik lå under i hele 1. omgang, men sju minutter ut u den andre sendte Polina Gencheva vertene foran for første gang i kampen. På en perfekt langpasning fra Eli Skogstrand i Larvik-målet kontret Gencheva inn 15-14.

Larvik var i ledelsen for første gang i oppgjøret. Dette sa Polina Gencheva etter kampen:

– Det var jevnt helt til slutt. Da vi tok ledelsen, klarte vi ikke å få noen luke til dem, de kom etter hele tiden. Forskjellen i dag ble til slutt intensiteten i forsvar og at vi endelig satte ballen i mål etter pause. Vi slet litt med det i 1. omgang. Men vi ga oss ikke, denne seieren skulle vi ha!

Polina Gencheva scorer et av sine mål mot Ravens. Foto: Svein André Svendsen

Da Amanda Kurtović satte inn en straffe helt på tampen til en avgjørende tomålsledelse for hjemmelaget, var kampen avgjort.

Ravens har etter tapet i Larvik ikke lenger en teoretisk mulighet til å nå sluttspillet. Dermed er de åtte sluttspill-lagene klare. Hvordan sluttspill-lagene plasserer seg, er imidlertid høyst usikkert. Det vil de to siste kampene gi svar på.

Før kampen kunne Larvik ende på alt fra 3. til 8. plass denne sesongen. Etter at søndagens kamper fullførte den 20. serierunden (minus den utsatte kampen mellom Volda og Byåsen), er klubbens målsetting om å havne blant de seks beste fortsatt mulig å oppnå.

Molde slo Volda i søndagens andre kamp, og dermed må eliteserie-debutantene ut i kvalifisering. Før det, får de besøk av Larvik neste helg i nest siste serierunde.

Dermed er det kun to kamper igjen av sesongen for Ravens, Tertnes og Aker, som havner på plassene mellom sluttspill og kvalifisering.

Fire av de ti beste målscorerne i eliteserien var i aksjon i Jotron Arena, men i Molde scoret Mona Obaidli hele 12 mål og er nå foran Maja Furu Sæteren med ett mål på toppscorerlista.