– Det ble tårevått etter siste kamp – Larvik
Nora Rosenberg etter kampen mot Sør-Korea. Foto: Jure Banfi / kolektiff / IHF

– Det ble tårevått etter siste kamp

Nora Rosenberg har vært med juniorlandslaget i det 24. VM for U20. Her forteller hun om mesterskapet i Nord-Makedonia.

Mesterskapet var det siste på aldersbestemt nivå for dette laget.

Norge tapte kun for Danmark i gruppespillet, og gikk videre til hovedrunden sammen med danskene. Der kom Ungarn og Sør-Korea inn.

Norge tapte for Ungarn, men spilte mesterskapets kanskje beste kamp mot Sør-Korea. Her ble Nora Rosenberg Norges toppscorer med åtte mål.

– Kampene jeg personlig er mest fornøyd med er enten mot Sør-Korea eller Ungarn. Sør-Korea spiller litt annerledes håndball enn det man er vant til her hjemme, med tanke på at de spiller utgruppert. Derfor tok det litt tid før jeg kom inn i kampen, men etter hvert klarte jeg å løse spillet deres bedre. Denne kampen følte jeg mestring både i angrep og forsvar.

– I tillegg er jeg spesielt fornøyd med kampen mot Ungarn. Ungarn er et veldig godt lag, noe som gjør at det alltid er gøy å spille mot dem. Denne kampen synes jeg at skudduttellingen min var bra, samtidig som jeg sto tøft i forsvar.

Nora Rosenberg ble også norsk toppscorer i kampen mot Ungarn, med seks mål.

Glede for Nora Rosenberg og juniorlandslaget etter kampen mot Sør-Korea. Foto: Jure Banfi / kolektiff / IHF

– Kampene som laget var mest fornøyd med var også Sør-Korea og Ungarn. Sør-Korea ble verdensmestere da vi var U18 for to år siden, noe som gjorde vi var ekstra tente på å spille bra. Fra start av kampen satte vi et tøft forsvar, noe som gjorde at Sør-Korea sleit med å gjøre mål. I tillegg var vi flinke til å slippe ball og spille hverandre til gode sjanser. Dette gjorde at vi til slutt vant med 11 mål.

– Vi var godt klar over at Ungarn var et av favorittlagene og visste derfor at motstanden var tøff. Dette var en kamp hvor vi i flere perioder spiller ekstremt godt forsvar og angrep, men vi slet til tider med å sette ballen i mål. Denne kampen viste oss at på vårt toppnivå kan spille jevnt med selv de beste lagene. Derfor er vi fornøyde med at vi aldri ga opp i kampen, noe som gjorde at vi til slutt tapte kun med fem mål, forteller hun.

Larvik-spilleren var en viktig angrepsspiller for Norge gjennom hele mesterskapet, og scoret 27 mål på de 7 kampene. Det var nest flest i det norske laget. Marie Mjøs hadde flest med 32 scoringer. De to ble delt toppscorer i lagets siste kamp, plasseringskampen mot Tyskland.

Det holdt likevel kun til 3. plass i gruppa. Dermed gikk kvartfinalene uten norsk deltakelse.

Ungarn og Danmark, som gikk videre fra Norges gruppe i hovedrunden spilte til slutt henholdsvis finale og bronsefinale. Frankrike ble verdensmester.

Norge møtte Kinesisk Taipei i gruppespillet. Foto: Jure Banfi / kolektiff / IHF

I plasseringsspillet om plassene 9-16 åpnet de norske med jentene en veldig god kamp mot Montenegro, som gjorde at de skulle spille om 9. plassen i den siste kampen i mesterskapet.

Her ble Tyskland for sterke, i det som dermed ble siste kamp med laget og altså siste landskamp på aldersbestemt nivå for Nora Rosenberg og de andre norske jentene.

– Det er ekstremt kjedelig at det var siste gang med LK04. Dette laget har gitt meg utrolig mange gode minner og jeg er ekstremt glad i jentene som spiller laget. Derfor var det tårevått etter siste kamp, når man skjønte at det hele var avsluttet. Men selv om vi er ferdig som lag er det helt sikkert at vi kommer til å holde kontakten. I tillegg spiller de fleste jentene på lag jeg kommer til å spille mot til høsten, noe som gjør at vi kommer til å ses.

Nora forteller at hun er ekstremt glad i alle jentene på LK04.

– Vi er fin gjeng der alle utfyller hverandre, noe som skaper en veldig god dynamikk i gruppa. Det er et par jenter jeg har fått ekstra god kontakt med. Disse har jeg vært sammen med fra start og det er Kadija Mårdalen, Selin Kamburce, Marie Mjøs og Constance Hedenstad. Men jeg trives ekstremt godt rundt alle spillerne på LK04, noe som gjør det både trist og kjedelig at det hele er slutt.

Nora Rosenberg mot Danmark. Foto: Jure Banfi / kolektiff / IHF

VM U20 kvinner i Nord-Makedonia 19.–30. juni 2024

Gruppespill
19.06 kl. 18.00 Norge – Kinesisk Taipei 35-18
20.06 kl. 18.00 Norge – Japan 35-24
22.06 kl. 15.45 Danmark – Norge 33-25 

Hovedrunde
23.06 kl. 16.15 Ungarn – Norge 31-26
25.06 kl. 15.45 Sør-Korea – Norge 22-33

Plasseringsspill
27.06 kl. 15.30 Norge – Montenegro 42-27
28.06 kl. 13.30 Tyskland – Norge 28-18

Norge endte på 10. plass.