Norge overlegne – Larvik

Norge overlegne

Norge er i kvartfinalen i VM etter en å ha regelrett overkjørt Tsjekkia i kveldens åttendelsfinale med 31-21. Norges førtseomgang var suveren og ledelsen var på hele 19-10 halvveis. Nå venter verstnasjonen Serbia i kvartfinalen i enorme Kombank Arena førstkommende onsdag.

Norges førsteomgang var av god gammel kvalitet, med steintøft forsvarsspill og stor fart fremover i kontringene. Når det ble krydret med disiplinert og bevegelig angrepsspill hadde Tsjekkia rett og slett ikke kvalitetene som skal til å henge med Norge. Katrine Lunde startet i målet og hun var som vanlig solid, men i kveld slapp hun å slite seg helt ut. Foran seg hadde hun en rød mur som holdt motstanderens avsluttere på trygg avstand.
Norge startet angrepsspillet med et gjennomtenkt overgangsspill som ga Tsjekkerne store problemer med å finne riktig høyde i sitt forsvarsspill. Omtrent hver eneste gang Norge sendte en overgangsspiller inn på linja ble det for mye å passe på for tsjekkerne, og de løp seg støtt og stadig bort innenfor sin egen 9-meter.

Norge bråstartet den andre omgangen med 4 strake mål etter at innkomne Silje Solberg stoppet de 6 første forsøkene fra Tsjekkia i andre omgang. Da var stillingen 23-10 og det hele var i realiteten over. Norge falt litt i intensitet de siste 20 minuttene av kampen, men det holdt allikevel til å vinne omgangen med 1 mål og kampen med 10.

Nå venter vertsnasjonen Serbia i kvartfinalen på onsdag. Det blir en langt tøffere oppgave mot en veldig mye tøffere fysisk motstander. I kveld slo Serbia Sør Korea 28-27 etter en høydramatisk avslutning. Sør Korea så ganske kjørt ut i andre omgang, men de er håndballverdens mest uberegnlige lag og slo hardt tilbake. I løpet av noen få minutter hentet de inn fire mål, og det kokte litt i toppen hos serberne når Sør Korea utlignet til 27-27 med 10 sekunder igjen. I siste sekund kokte det over i hele Kombank Arena, for da ga forsvarsspiller Jelena Eric Serbia seieren 28-27 med en scoring i siste sekund.  Vi kan ikke annet enn å synes synd på tapre Sør Korea. Det er ikke første gang de ryker ut etter et mål imot i siste sekund.