Holdt følge i 40 minutter – Larvik
Tirill Mørch. Foto: Svein André Svendsen

Holdt følge i 40 minutter

Det var først de siste 20 minuttene Storhamar klarte å feste grepet om oppgjøret mot Larvik søndag kveld. Gjestene holdt følge til 22-22, men til slutt ble det tap 28-34.

Storhamar stakk fra i starten av kampen. Fra 2-2 ble det 7-2 før Larvik reduserte.

Hjemmelaget ledet 9-5 etter drøye kvarteret, men drøy tre minutter etterpå var Larvik bare ett bak, 10-9.

Halvannet minutt senere var lagene likt på 10-10, etter scoring av Andrea Rønning.

Inn til pause utliknet Larvik samtlige forsprang Storhamar fikk. Lagene byttet side på 15-15.

Sist lagene møttes, i serieåpningen i Larvik, ledet Larvik hele 16-9 til pause. Men sluttomgangen vant gjestene 21-10, og dermed kampen 30-26.

Ti minutter ut i 2. omgang var lagene fortsatt likt (22-22), etter at hjemmelaget utliknet Larviks ledelse ved flere anledninger.

De neste ti minuttene fikk imidlertid Storhamar fire måls forsprang til 28-24. Derfra og ut handlet det meste om hjemmelaget, som til slutt vant 34-28.

Tirill Mørch ble kåret til beste Larvik-spiller av en jury i hallen.

Tertnes klarte uavgjort borte mot Sola, og har nå like mange poeng og likt kampantall som Larvik.

Fakta fra kampen finner du her

Emma Helland-Døvle løp for første gang inn til kamp med elitelaget mot Sola i januar, men har hittil ikke fått spilletid i de kampene hun har vært med. Søndag fikk hun sine første minutter på banen, etter pause.

Veldre-jenta ble en del av elitestallen i løpet av høsten, og var derfor ikke presentert som ny spiller før sesongstart.

17-åringen er den tredje Larvik-spilleren som er datter til en tidligere elitespiller i klubben. Moren Linda Døvle var Larviks nummer 12 i to sesonger i årene 2002–2004. Også hennes tante Mari Døvle Lie (fem sesonger) er tidligere Larvik-spiller.