Spent foran opprykksmuligheten – Larvik
Sofie Løwe. Foto: Svein André Svendsen

Spent foran opprykksmuligheten

Larvik-jentene trenger ett poeng for å sikre direkte opprykk. Når Rælingen kommer på besøk kan Sofie Løwe tenke tilbake på den gode kampen hun spilte mot dem sist.

– Det er den beste kampen min i 1. divisjon denne sesongen. Jeg kom veldig fort inn i kampen. Rælingen spilte et spill som passet meg godt, de spilte med mye tempo, som jeg også gjør. Det ble et godt samspill mellom meg og de andre på laget. Det var veldig gøy at vi fikk det til sammen, sier Sofie Løwe.

Les også: For en snuoperasjon!

Første muligheten til å sikre opprykket er nettopp mot Rælingen søndag.

– Det blir veldig spennende! Det viktigste er å komme godt forberedt og klar til kamp, så får vi ta de utfordringene som kommer. Alle gleder seg og er litt mer spente nå som vi kan ha muligheten til å sikre et opprykk. Nå er vi bedre samspilt enn vi var sist vi møtte Rælingen.

– Hvis jeg får noen minutter på banen, håper jeg at jeg kan utnytte dem, sier Sofie Løwe.

Larvik trenger ett poeng for å sikre direkte opprykk. Går det ikke mot Rælingen er det to nye sjanser, mot Flint (borte 18. mars) og Førde (hjemme 22. mars).

Bakspilleren har fått stadig mer ansvar i laget.

– Vi har forskjellig spillestil, som gjør at vi utfyller hverandre veldig godt. Jeg har lyst til å utvikle meg videre og ta flere steg. Det er det viktigste for meg som er så ung. Derfor er det veldig viktig at jeg fortsatt er med på 18-årslaget, med alle vennene mine. Det er veldig gøy å være sisteårs J18-spiller. Det er det laget jeg alltid har spilt med og der har jeg en annen rolle enn i A-laget, forteller hun.

Sofie Løwe var en del av elitelaget forrige sesong. Da var hun lærling og fikk kjenne litt på nivået, mens denne sesongen i 1. divisjon har hun fått mer spilletid. Fysikk og erfaring er viktig i utviklingen.

– Det har veldig mye å si i håndballen. Det er viktig å lære både av egne og andres erfaringer. Man lærer mye av å se på andre spille. Det er kjekt å ha spillere på min egen plass jeg kan lære av.

På kvinnedagen søndag 8. mars åpner Larvik Håndballklubb dørene til Boligmappa Arena Larvik og publikum kommer inn gratis til kampen kl. 16.00.