Mie Sophie Sando gir seg med håndball – Larvik

Mie Sophie Sando gir seg med håndball

Larviks linjespiller Mie Sophie Sando legger opp og bytter ut klister og håndballdrakt med jakt på nye utfordringer i arbeidslivet.

– Jeg synes egentlig det er veldig trist, men det er et valg jeg tar selv. Jeg føler at det er riktig tidspunkt. Det er veldig vemodig fordi det har vært et veldig bra år og Larvik Håndballklubb står meg nært. Jeg synes det er veldig mange flinke folk i klubben og det er spennende det som skjer nå, sier hun.

– Vi får se hvordan det blir i disse corona-tider, men det blir i hvert fall ikke mer håndballspill, men det har vært en perfekt avslutning, med jentene og stemningen i klubben rundt opprykket. Det som ble den siste kampen, på hjemmebane med nesten 1 000 tilskuere, var en utrolig kul kamp. Det var i hvert fall bedre enn kanskje å måtte avslutte for tomme tribuner, sier 26-åringen.

– Jeg er glad jeg fikk muligheten til å spille dette året. Det ble en verdig avslutning, sier linjespilleren som kom tilbake til Larvik etter seks sesonger i andre klubber.

Mie Sophie Sando spilte samtlige 22 kamper denne sesongen og scoret 99 mål. Det er like mange som Tiril Günther Merg. Kun Elinore Johansson hadde flere. Totalt på tre sesonger ble det 69 kamper og 121 mål i Larvik-drakta for Sando, som også har spilt i danske Sønderjyske, Stabæk og Haslum.

Sportslig leder i Larvik Håndballklubb, Jonas Borvik Knutsen, sier at klubben valgte å innfri ønsket om å gi seg en sesong før kontrakten utløp fordi hun har lyst til å begynne å jobbe.

– Det veide tyngre at hun skal ha det bra. Hun har vært en av nøkkelspillerne våre denne sesongen, både i forsvar og angrep, og hun har holdt et høyt og jevnt nivå hele sesongen. Hun har også vært viktig i gruppa med sin rutine, har hele tiden ønsket å prestere bedre og stilt krav og spørsmål til trenerteamet. Hun har vært pliktoppfyllende og vært veldig god på å stille opp for sponsorer. Vi har bare gode erfaringer med henne, så hun får de beste skussmål fra oss med tanke på jakten på å finne en sivil jobb, sier han.

– Vi har visst om dette lenge og hentet inn Tirill Mørch som en erstatter for henne, men har ønsket å vente til etter sesongen med å publisere det, sier Knutsen.