Trine har laget tegneseriefigurer av lagvenninnene – Larvik

Trine har laget tegneseriefigurer av lagvenninnene

For Trine Bronsta er det viktig å kunne få lov å være litt kreativ i hverdagen. I corona-perioden har den kreative prosessen vært ekstremt viktig for henne.

Larviks #19 kreativitet i den spesielle tiden vi er i har resultert i et corona-stunt, der hun har laget tegneseriefigurer av lagvenninnene sine!

– Jeg fant mye inspirasjon fra appen Pinterest, som forøvrig er en helt fantastisk app. Der kan man finne alt mulig av inspirasjon, om det er design, interiør, klær osv. Jeg kom over en Cartoon-myself-challenge, som var utrolig stilig. Jeg testet den ut på kjæresten her hjemme, og det ble ikke så ille, forteller Bronsta.

– Jeg får en slags avkobling når jeg tegner eller maler, om det er for hånd eller digitalt. Jeg faller helt vekk i mine egne tanker inn i min store boble. Kan sitte flere timer … Så det er viktig for meg å kunne få lov i perioder og sette meg ned og pusle med litt forskjellige ting. Det fyller på en måte energien min, når jeg får lov å sitte litt for meg selv.

Trine Bronsta tegner på iPaden. Foto: Privat

I denne perioden har det vært spesielt viktig for henne.

– Jeg er tross alt en ganske aktiv person, som omgås mennesker hele tiden. Pendling tur/retur Drammen–Larvik, med både jobb og fellestrening ble brått slutt. Det gir ganske mange timer ekstra i løpet av en dag for meg, hvor jeg tenkte: Hvordan skal jeg klare å fylle alle disse ekstra timene med noe som gir meg energi?

– Så kom idéen. Kanskje jeg kunne laget alle mine lagvenninner som tegneseriefigurer? Det hadde vært dødskult, og blir det bra nok så kan vi jo faktisk bruke det til noe senere. Jeg satte meg derfor ned med iPaden og startet å tegne. Det viste seg tidlig at det ikke var så lett som jeg håpet, men stadig vekk lærer jeg nye ting når jeg holder på – og føler jeg har blitt ganske mye bedre allerede. Tankene mine forsvant litt fra hverdagen og inn i en slags tegneseriedrøm. Der inne var det ganske ålreit å være og jeg følte det var gøy, spennende og utfordrende på samme tid. Men ingen bekymringer, for å feile eller for hva som vil skje fremover. Hodet mitt fikk tid til å leve i nuet, her og nå, med akkurat det jeg hadde.

Tegningen tar litt tid, ettersom hun er ganske ny og stadig lærer litt om nye pensler og lag. Foreløpig har hun tegnet hovedtrener og fem av spillerne.

 
– Jeg har også testet ut en layout vi brukte til promotering av podcasten vår, «På benken med Larvik-jentene». Det har stort forbedringspotensial, men var den aller første versjonen av tegneseriebruk på lagspillerne mine.

– Jeg er glad i en utfordring, men det er også viktig for meg med rutiner i hverdagen. Derfor har jeg laget meg noen nye rutiner nå som jeg har hjemmekontor og tilbringer store deler av hverdagen i stua. Tegningen er en av tingene jeg setter av litt tid til hver dag, for å kunne holde fast på rutiner som også krydrer hverdagen litt. Vi takler alle utfordringer og uforutsette ting på forskjellige måter – det viktigste er å gjøre det som gir deg energi eller får tankene til å drømme litt!