Fokuset på utvikling har vært veldig viktig – Larvik

Fokuset på utvikling har vært veldig viktig

Alma Hasanić Grizović og hennes kapteinsteam Tonje Roth Berglie og Trine Bronsta mener at fokuset på utvikling og miljøet og samholdet i laget har vært viktige suksessfaktorer denne sesongen. De tror det kan bli enda viktigere neste sesong.

– Det jeg sitter igjen med etter den sesongen som har vært er den progresjonen vi har hatt, vi har blitt bedre for hver kamp. Selv om vi har hatt noen nedturer har vi hatt en kjempeprogresjon og blitt mye bedre utover i sesongen. Det resulterte i direkte opprykk, som ble avgjort før coronapandemien kom, det var veldig deilig, sier Alma.

Trine Bronsta er fornøyd med at jentene hadde avgjort opprykket før alt ble stoppet.

– Det var veldig deilig å få den avslutningen vi fikk, foran nesten tusen tilskuere og at vi kunne avgjøre det selv sportslig sett, og at det ikke ble avgjort med håndballforbundets beregning av sluttabellene. Når vi ser tilbake på det nå, er vi ganske heldig som fikk spille med publikum. Det ble en fin avslutning på sesongen.

Larviks siste kamp ble spilt 8. mars, kun fire dager før regjeringens restriksjoner ble innført.

Tonje Roth Berglie minnes også turen til de to bortekampene mot Førde og Volda.

– Den borteturen vi hadde, med kamper mot Førde og Volda, der vi hadde en slags halvårsavslutning der vi dro med gjengen og overnattet på hotell, det ble en bra tur. Det ble ekstra spesielt fordi vi startet med en skikkelig dårlig kamp, der vi tapte poeng mot et av bunnlagene og gikk litt i kjelleren, men klarte å bruke de to dagene vi hadde vi hadde til neste kamp til å snakke sammen og forberede oss kjempegodt og kanskje spille en av de beste kampene for hele sesongen mot Volda. Det sitter igjen som et veldig bra minne.

To kamper før slutt måtte håndballforbundet gjøre opp status, og Larvik endte opp som avdelingsvinnere. Kapteinsteamet tror at den største årsaken til at et helt nytt lag kunne ende opp på topp var at samspillet og disiplin gjorde at laget fikk en progresjon ettersom spillerne ble bedre kjent utover i sesongen.

– Vi var et helt nytt lag, det tok litt tid å finne plassen sin i gruppa og laget sosialt, men også sportslig for å få det til å sitte på banen. Det har vært en prosess for alle. Trenerteamet måtte også finne sine roller og bestemme hvordan vi skulle spille, sier Tonje.

– Vi har vært lojale til det vi har blitt enig om og folk har villet og ønsket at vi skal prestere og vinne kamper. Da har resultatene også kommet, sier Alma.

Trine påpeker at når laget har hatt flyt, har det vokst selvtillit inn i gruppa. Spillerne så at det de gjorde ga resultater.

– Det er stor forskjell på en gjeng håndballspillere med og uten selvtillit, i forhold til prestasjon. Det har vært med på å avgjøre at noen av kampene har gått i vår favør, sier hun.

Alma trekker frem Volda-kampen som ett eksempel på tryggheten i laget.

– Vi slapp inn 16 mål, men vi var trygge på at vi skulle klare å dra i land. Vi har ikke vært avhengig av én stjernespiller som scorer 15 mål i hver kamp, alle har vært med å bidra. Også mot Rælingen borte klarte vi å snu det. Da så vi hvor trygge vi var på hverandre. Det var det som førte til at vi klarte å snu det. Likevel har det vært en gjenganger hele sesongen at vi føler at vi ikke har fått ut potensialet vårt helt. Vi har aldri vært 100 % fornøyd, og det er en god egenskap at vi alltid ser ting som kan jobbes med.

Før denne sesongen var laget forberedt på at man kunne tape mange kamper. Det må man også gjøre neste sesong, når nivået blir enda høyere.

– Eliteserien er mer fysisk. Det er flere spillere med rutine og det er mer forberedelser og taktikk. Vi må gå inn med samme innstilling vi gikk inn i år, at det kommer til å bli tøft og vi må kjempe for hvert eneste poeng, sier Tonje.

– Når går vi inn i ligaen med de beste lagene. Jeg mener at lagene på nederste halvdel i eliteserien kan matches med topplagene i 1. divisjon, og da tror jeg vi må se på målsettingen når vi har spilt halvveis. Vi må ta det skritt for skritt og kjempe oss oppover igjen mot toppen, sier Alma.

– Vi utvikler oss hele tiden og jeg tenker at inngangen til neste sesong blir litt som til denne, at vi må gå inn med samme innstilling. Det blir tøffe kamper, men vi har mulighet til å vinne. Vi må forbedre noe, men fortsette den jobben vi har gjort og stole på at det vi gjør er bra nok til å hevde oss også i den øverste divisjonen, sier Trine.

Jentene er enig om at du må mislykkes for å lykkes. Vi har hatt få av dem denne sesongen, men samtidig har vi lært av det som ikke var bra i kampene vi har vunnet. Vi har ikke vært redd for å tape, men hatt så lyst til å vinne.

– Den mentaliteten blir det superviktig å ta med seg inn i ny sesong, slik at vi i noen tilfeller kan se litt bort fra resultatene og se på utviklingen vår, sier Trine.

Larvik vant Vestfold-derbyet mot Flint. Det ble bare ett møte mellom lagene denne sesongen. Foto: Svein André Svendsen