Larviks beste mot Vipers – Larvik
Trine Bronsta.

Larviks beste mot Vipers

Trine Bronsta ble kampens toppscorer med seks mål og kåret til Larviks beste da det ble tap 26-41 for serieleder Vipers onsdag kveld.

Playmakeren dirigerte Larviks spill fint og var sikker på straffene.

I forrige kamp endte det på 16 Larvik-scoringer mot Oppsal. I Kristiansand var det 13 allerede til pause, like mange som det ble etter pause.

– Vi var bedre i angrep i dag enn i forrige kamp, det er kjempepositivt. Vi var flinkere til å holde oss til planen denne gangen. Vi turte å spille helt ut før vi avsluttet. Vi var nok tett opp i tosifret antall avslutninger fra kant. Det betyr at vi var tålmodige og fikk brettet ut spillet. Det er supert, for det har vi jobbet mye med, sier trener Are Ruud.

– I en 20 minutters-periode i 2. omgang trykket Vipers veldig på. Da hang vi ikke helt med, men vi klarte å karre oss til land igjen, det er positivt, sier han.

Martine Håkonsen debuterte for Larvik på høyrekanten og spilte fra start. Larvik ledet 2-0 og det var jevnt i kampens første 10-15 minutter, før hjemmelaget som ventet dro ifra.

Larvik-debutant Håkonsen fikk også sine to første scoringer i Larvik-trøya og det ble også debut i eliteserien for Ingrid Lauritzen, som sto i mål i en periode i 2. omgang.

Trine Bronsta synes Larvik fikk en god start på kampen.

– Vi var flinke til å holde i gang ballen. Da kom vi til gode sjanser, vant dueller og satte ballen i mål. Da rakk vi å løpe hjem, men de gangene det ble litt kjappe avslutninger straffet de oss hardt i kontringsfasen. Det merket vi utover i 2. omgang, men vi skal ta med oss de gode aksjonene vi gjorde i dag inn mot Fredrikstad-kampen. Da skal vi fortsette å jobbe med det spillet vi ønsker oss. Nå blir det en styrkeøkt og en god trening før vi er fit for fight til kampen på søndag, sier hun.

For Vipers scoret de tidligere Larvik-spillerne Nora Mørk fire mål, June Andenæs tre og Linn Sulland ett.

Vipers–Larvik 41-26 (20-13)
Rema 1000-ligaen
Mål Larvik:
Trine Bronsta 6 (4), Tonje Roth Berglie 4, Elinore Johansson 3, Tiril Günther Merg 3, Hanna Åhlén 3, Vilde Bakås 2, Anette Sundfær 2, Martine Håkonsen 2, Tirill Solumsmoen Mørch 1.