Guro Ramberg forlenger – Larvik
Guro Ramberg. Foto: Svein André Svendsen

Guro Ramberg forlenger

Guro Ramberg har forlenget kontrakten med favorittklubben sin til 2023!

Den sprudlende Halse-jenta (19) er i sin tredje sesong i klubben og har nå blitt enig om kontrakt i de to neste sesongene. For tiden er hun ute med skade og har hittil spilt 53 kamper (97 mål) for Larvik HK.

Tidligere i år signerte Tonje Roth Berglie kontrakt til 2023.

Det var ikke vanskelig for Guro Ramberg å bestemme seg.

– Jeg trives veldig godt i Larvik. Klubben er veldig profesjonell og ting rundt laget er veldig i orden. Og så er det selvfølgelig jentene! Jeg synes det er gøy med hele byen, det å kunne spille for Larvik er stort. Jeg er veldig stolt av å spille med Larvik-logoen på brystet, sier kantspilleren.

Hun håper å kunne spille lenge i klubben, fordi hun ønsker å bidra til at klubben gjør det veldig bra.

– Nå gjelder det å berge plassen, det må jeg bidra til med å heie fra tribunen. Skaden i venstre kne er ikke leget før til neste sesong, men jentene er veldig flinke til å inkludere Maja og meg selv om vi er skadet.

Hun startet som bakspiller på yngrelag, men ble omskolert til kantspiller da hun ble med på A-laget.

– Første sesongen spilte jeg kant på A-laget og back på rekrutt. I fjor tok jeg valget om å være rendyrket kantspiller, og jeg trives veldig godt der. Det er en helt annen måte å skyte på. Jeg har trengt mye veiledning, og lærte mye av Hege Løken den første sesongen. Alle i klubben ønsker at jeg skal lykkes og bakspillerne er flinke til å spille meg opp. I tillegg liker jeg godt å løpe kontra, sier hun.

Heldigvis var det ikke satsbeinet hun skadet da uhellet var ute mot Flint i høst.

– Julaften er det tre måneder siden operasjonen, og målet er å være klar igjen til seriestart. Jeg vil ikke risikere å komme for tidlig tilbake og så måtte ut igjen. Jeg skal skynde meg langsomt og får god oppfølging. De er flinke til å passe på meg, det er veldig bra.

Hun utfordrer seg selv på andre områder mens hun er skadet og håper å komme tilbake med forbedring både fysisk og teknisk.

– Kanskje jeg kommer tilbake med noen nye skudd på repertoaret, røper hun.

Sportslig leder i Larvik Håndballklubb, Jonas Borvik Knutsen, sier det er flere grunner til at det er viktig for klubben å ha med Guro Ramberg videre.

– Hun er lokal, og selv om hun er ung er hun en viktig spiller for laget – både når det gjelder hennes sportslige kvaliteter og den energien hun bringer inn i laget. Hun løfter laget med væremåten sin, sier Knutsen.

Han understreker også at det er et viktig signal til andre unge spillere i Larvik om at det nytter å jobbe hardt over tid. – Det går an å lykkes i Larvik selv om du er lokal. Det håper vi er et godt signal til alle unge spillere i Larvik.

– Guro er fortsatt under utvikling. Hun har ennå ikke fylt 20 år, så vi håper at Larvik HK skal utvikle Guro og at hun, med sine kvaliteter, skal være med på å utvikle klubben, sier han.

Borvik sier at det ikke er tvil om at klubben er veldig fornøyd med at Guro Ramberg er med videre.

– Hun står for veldig mye av det vi ønsker av spillerne, både hvordan hun er som person og seriøsiteten hennes, sier han.

Guro Ramberg forlenget kontrakten med Larvik Håndballklubb til 2023. Foto: Larvik HK