Pia Gundersen returnerer til Larvik – Larvik
Pia Tomine Gundersen. Foto: Svein André Svendsen

Pia Gundersen returnerer til Larvik

Coronaviruset har forårsaket mange endringer for Pia Tomine Gundersen det siste halve året. Nå er hun tilbake i Larvik.

Forrige sesong rakk Kragerø-jenta bare to kamper før coronaviruset avsluttet sesongen i 1. divisjon da opprykket var sikret.

I sommer skrev 20-åringen under for Holstebro, men etter åtte kamper og fem mål i den danske eliteserien er hun klar for debut også i den norske eliteserien og spill i hvitt og rødt igjen.

Nok en gang var det coronaviruset som spilte inn.

– Det var et vanskelig valg. Tanken på at jeg ikke kunne dra hjem når jeg ville uten å være ti dager i karantene synes jeg var veldig tøft. Jeg ikke kunne få besøk, familie og venner kunne ikke komme og se en eneste kamp jeg spilte. Jeg savnet den støtta, selv om jeg trivdes i Danmark og jentene på laget var supre. Jeg taklet det fint, men jeg er vant til at familien alltid stiller opp. Det gjorde det litt ekstra sårt, sier hun.

Kampene i Danmark ble heller ikke livestreamet, så hun måtte ta oppsummeringen med de hjemme per telefon.

Det har blitt en fin, liten gjeng i Larvik som kjører sammen fra Kragerø.

– Det er ekstra koselig, det skal jeg innrømme, sier hun.

– Klubben har vært hardt rammet av skader hele sesongen. Litt i lys av det, i tillegg til at Pia har noen kvaliteter vi trenger, er vi glad for at hun har kommet hjem fra Holstebro. Der har hun utviklet både fysikken og håndballferdighetene. Hun har trent godt så langt i sesongen, forteller Larviks sportslige leder Jonas Borvik Knutsen.

– Det er deilig å kjenne på at jeg har utviklet meg. Når jeg er tilbake i Larvik håper jeg å kunne bidra med forhåpentligvis mange mål og flere kontringer, men også bidra med mitt i gruppa sosialt, sier kantspilleren selv. 

Avtalen med Larvik HK gjelder foreløpig ut sesongen for den venstrehendte skytteren.

–  Vi ser for oss at samarbeidet kan vare lenger enn det. Pia må finne ut av hva hun tenker om studier videre. Vi trenger ferdighetene hennes og en større bredde i laget. Nå prøver vi å være litt føre var, sier Knutsen, som forteller at Gundersen kommer inn og kan gjøre en jobb med en gang. Vi tror at med henne på laget vil vi heve oss enda mer og bli enda mer konkurransedyktige når vi skal ut på poengjakt på nyåret.

– Det er deilig å være hjemme igjen, i trygge omgivelser. Larvik er en fin klubb, der jeg kjenner noen av jentene fra før. Det er en fordel. Jeg synes det var veldig gøy at de fortsatt ville ha meg, sier hun.