Håper på normal sesong fra høsten – Larvik
Kåre Geir Lio. Foto: Svein André Svendsen

Håper på normal sesong fra høsten

Etter to sesonger preget av coronapandemien sier håndballpresident Kåre Geir Lio at det er godt håp om at tilværelsen er mer normal fra høsten.

Viruspandemien Covid-19 stoppet sesongen 2019/20 to runder før slutt, fire dager etter at Larvik hadde sikret seg opprykk til eliteserien etter én sesong i 1. divisjon.

Denne sesongen var totalt kun ni kamper unna halvspilt da det stoppet opp. To kamper før Larvik nådde så langt valgte håndballforbundet mandag å si at nok er nok – med unntak for tre lag som er involvert i serie- og NM-finalen.

Sluttabellen begge sesonger ble avgjort med gjennomsnittsberegning, ettersom lagene hadde spilt ulikt antall kamper.

Denne sesongen rakk ikke Aker mer enn ni kamper, mens Vipers har turnert Europa og vil ende med 33 spilte kamper denne sesongen – hvis forbundets ambisjon om å få spilt både seriefinale og NM-finale nås i tillegg til klubbens deltakelse i Final 4.

Når Follo rykker opp består den øverste divisjonen av 14 lag neste sesong. Den var allerede utvidet til 13 da kvalifiseringskampen mellom Sola og Rælingen ikke ble noe av forrige sesong og begge klubber fikk plass i eliten.

Siden 1975/76 har det vært 12 lag i eliteserien, med unntak av sesongen 2002/03, da var det også 14 lag. Sesongen 2016/17 startet med 12 lag, men endte med 11 da Halden gikk konkurs.

Det ble med én sesong i Larvik-drakta for Hanna Åhlén, men den benyttet hun godt i de 11 kampene som ble spilt. Etter 10 kamper i serien og 1 i NM endte den svenske bakspilleren som Larviks toppscorer denne sesongen med 54 scoringer. Hun var én av sju spillere som deltok i alle kampene.

Da Larvik HK rykket opp til eliteserien første gang, i 1992, endte det med kvalifisering for å beholde plassen. Larvik lå denne sesongen på nedrykksplass da sesongen nærmet seg halvspilt, men pandemien førte både til at kvalifisering utgår og ingen lag rykker ned.

– Vi har gjort våre vurderinger etter beste skjønn, og med mål om å lage det vedtaket som totalt sett blir mest rettferdig – i en svært krevende tid. Vedtaket betyr at de fleste lagene i topphåndballen er ferdig med sesongen 2020/21, og kan se frem mot høsten, sier Kåre Geir Lio.