Hanna Åhlén drar til Frankrike – Larvik

Hanna Åhlén drar til Frankrike

Det blir med én sesong i Larvik HK for Hanna Åhlén, som drar til Frankrike neste sesong.

Lørdag ble svensken presentert i Celles-sur-Belle, der hun skal spille de to kommende sesongene. 

– Det var en vanskelig avgjørelse, for jeg trives veldig godt i Larvik – både med jentene, med klubben som har vært profesjonelt drevet og jeg vil gjerne fremheve de frivillige og alt de legger ned for klubben. Jeg har vært utrolig glad for det året jeg har vært i Larvik. Det har vært et vanskelig valg å ta, sier den 27 år gamle bakspilleren.

– Jeg har alltid hatt en drøm om å spille i Frankrike og det veide tyngst da jeg fikk sjansen, sier hun.

Klubben holder til sørøst for Nantes og spiller på nivå to i Frankrike. Laget har kun seirer i sin avdeling denne sesongen og satser på opprykk til øverste divisjon.

– Jeg har skrevet kontrakt uavhengig av hvilken divisjon de skal spille i neste sesong, sier Åhlén.

Hanna Åhlén. Foto: Svein André Svendsen

Om det ikke åpnes for flere kamper denne sesongen, blir hun stående med 11 kamper og 54 mål for Larvik HK.

– Jeg unner Hanna Åhlén å få oppfylt drømmen sin, men vi skulle gjerne hatt henne her. Hun har trivdes og vi har vært fornøyd med hennes innsats, men hun signaliserte tidlig at hun kunne skifte klubb, spesielt i forhold til den usikre situasjonen her, forteller sportslig leder i Larvik HK, Jonas Borvik Knutsen.

Tidligere ble Elinore Johansson klar for Storhamar, mens Dorthe Groa og Mie Rakstad blir nye bekjentskaper i Larvik-drakta neste sesong, når Eirik Haugdal overtar som hovedtrener.