Ny målvakt inn resten av sesongen – Larvik
Victoria Solli Berg (t.v.) og Esmeralda Fetahovic. Foto: Svein André Svendsen

Ny målvakt inn resten av sesongen

Esmeralda Fetahovic (24) blir en del av målvaktsteamet i Larvik Håndballklubb ut sesongen.

Den svensk-serbiske målvakten har fått draktnummer 1 og blir den niende svenske spilleren i Larvik Håndballklubb.

Hun er med i spillertroppen som reiser til Hamar onsdag. Den 184 cm høye målvakten har ikke spilt på lenge, men har fortsatt nærskudd som sin spesialitet.

– Blandingen mellom de rutinerte og unge i Larvik liker jeg godt. Jeg kan bidra med trygghet og rutine. Jeg har blitt vist tillit helt fra jeg kom, og det vil bidra til at jeg raskt blir trygg i laget, tror målvakten.

Larvik-målvakt Alma Hasanić Grizović ble skadet i oktober og er ute resten av sesongen. Les hvordan det går med henne nå.

Forrige sesong spilte Fetahovic 11 kamper for Sola – i sesongen som ble pandemi-stoppet før den var halvspilt. Seriekampen mot Larvik ble den nest siste i Sola-drakt før hun returnerte til Sverige.

– Personlige årsaker har gjort at jeg ikke har spilt håndball det siste året, men nå er jeg klar igjen. Mens jeg har studert har jeg savnet håndballen, bemerker hun.

I året som har gått, har hun studert menneskerettigheter og internasjonale relasjoner med migrasjon og etnisitet.

På bare noen dager gikk hun fra studietilværelsen i Lund til hun var på plass i Larvik.

Sola-trener Steffen Stegavik er god venn med Larviks trener Eirik Haugdal, og da interessen fra Larvik ble formidlet, var reaksjonen spontan hos målvakten:

– Yes! Så kult! Jeg føler meg komfortabel i Norge, og jeg fikk en god følelse da jeg snakket med Eirik Haugdal om å spille for Larvik. Jeg har fått en veldig god velkomst her, alle spillerne har vært fantastiske. De er snille og forståelsesfulle, skryter svensken.

Victoria Solli Berg (t.v.) og Esmeralda Fetahovic. Foto: Svein André Svendsen

Nå gleder hun seg til å dra på seg drakta igjen, og allerede i første kamp møter hun gamle kjente. Forrige sesong spilte Storhamars Elinore Johanson for Larvik, og de to har spilt sammen i Lugi.

Fetahovic spilte fire sesonger i den svenske eliteserien for Lugi før hun dro til Sola.

Larvik-treneren er glad for å ha forsterket målvaktsteamet, etter Almas uheldige skade.

– Det ble plutselig fryktelig mye ansvar på ganske unge og uerfarne skuldre. De har gjort den jobben jeg har forventet, men målvaktsposisjonen er så krevende at jeg synes det er viktig å ha med en med litt mer erfaring. Esmeralda Fetahovic er en annerledes type enn Victoria Solli Berg og Ingrid Lauritzen. Hun er litt roligere og har litt andre kvaliteter, påpeker han.

Med ny målvakt inn i teamet styrkes både målvaktsposisjonen og Larvik som lag, kommenterer han. Haugdal sier at hun trenger litt tid, men at hun hadde veldig gode resultater å vise til da hun sto i Sola.