Aker vant og sikret plassen – Larvik

Aker vant og sikret plassen

Tertnes og Gjerpen møtes til kvalifisering om den siste plassen i eliteserien. Det ble klart etter onsdagens kvalifiseringskamper.

Aker vant 26-21 over Larvik i en kamp som ikke hadde betydning for de rød/hvite.

For Aker betydde seier fornyet tillit i eliteserien.

Larvik sikret fortsatt spill i eliteserien hjemme mot Tertnes søndag. De hadde ikke annet enn æren og litt revansjelyst å spille for – etter at Aker vant playoff-kampen i Larvik.

I Ullern Flerbrukshall startet Larvik med Astrid Løke og Alvilde Riiser Hegge på hver sin kant.  Ellers startet Tiril Merg (forsvar)/Tuva Muffetangen, Tirill Mørch, Andrea Rønning og Sofie Løwe. Etter hvert slapp alle spillerne utpå banen.

Emma Skinnehaugen, Guro Ramberg og Maja Sæteren var ikke med i oppgjøret.

For flere av Larvik-spillerne var det siste kamp i klubben.

Aker satte kampens første mål, men deretter var det Larvik som førte de første snaue 20 minuttene, da Aker gikk opp i ledelsen for første gang siden 1-0.

Fra 8-7 til hjemmelaget ti minutter før pause ble det, via 9-9 etter et trickskudd fra Alvilde Hegge, Aker som fikk opp en ledelse inn mot pause. Lagene byttet side på stillingen 14-10. Anette Sundfær satte ballen i mål da pausesignalet gikk. Det ble først godkjent, men deretter annullert.

Det var for øvrig de to lagenes J18-lag som møttes i finalen i Lerøyserien, da Larvik tok med pokalen hjem.

Drøye sju minutter ut i 2. omgang hadde Akers ledelse økt til sju mål.

Da tok Eirik Haugdal timeout og etterlyste mer intensitet.

Ingrid Lauritzen hadde kommet inn i Larvik-målet i pausen, og hadde blant annet to flotte redninger fra kant i to angrep på rad.

To scoringer av Andrea Rønning reduserte Akers forsprang til fire mål, 20-16. Etter kampen ble hun kåret til Larviks beste spiller.

Det var også differansen fem minutter før slutt, 24-20, men til slutt ble det seier 26-21.

Aker sikret dermed plassen i eliteserien, noe som betyr at Tertnes må spille kvalifisering.