Toårskontrakt med Larvik – Larvik
Emma Helland-Døvle. Foto: Svein André Svendsen

Toårskontrakt med Larvik

Emma Helland-Døvle (17) har signert toårskontrakt med Larvik Håndballklubb.

– Det er litt deilig, nå vet jeg hva jeg skal de to neste årene. Det er også en trygghet å vite at trenerne har trua på meg og har lyst til å ha meg i stallen, utdyper bakspilleren.

Forrige sesong ble hun flyttet opp i elitestallen i oktober. Denne sesongen har hun skrevet kontrakt og er med fra sesongstart, men har likevel vært litt på sidelinjen – ettersom hun skadet seg 2. august mot Tsjekkia i VM U18 og måtte dra hjem halvveis i mesterskapet i Nord-Makedonia.

– Jeg har spilt håndball i hele sommer, selv om det har vært uten klister, så har jeg holdt meg i gang og jeg tror at det var greit med en liten pause nå.

Hun har røket et av leddbåndene i den høyre ankelen, men blir mest sannsynlig klarert for gradvis å begynne å trene håndball igjen fra neste uke.

– De sa jeg hadde flaks.

Hun føler at hun har kommet bedre inn i laget denne sesongen enn forrige sesong.

– Det er en veldig bra gjeng i år. Vi er veldig sammensveiset, så det er veldig trygt på trening. Jeg har ikke kunnet trene etter mesterskapet i sommer, men jeg har vært på alle treningene og har fått med meg det som skjer. Nå gleder jeg meg til at jeg kan komme meg ut på banen og bli med selv. Da kommer jeg inn med mye energi og veldig stor lyst til å spille håndball igjen.

Larvik-jenta har begynt på det siste året på idrettslinja på Thor Heyerdahl vgs, men ser for seg et friår etter videregående.

– Jeg har tenkt å studere fysioterapi, men har lyst til å ta et år helt fri fra skole før jeg begynner å studere, forteller hun.