Scoret seks i landslagsdebuten – Larvik

Scoret seks i landslagsdebuten

Polina Gencheva var en av sitt lags beste spillere og toppscorer da hun onsdag debuterte på det bulgarske landslaget.

Dessverre ser det mørk ut for avansement i VM-kvalifiseringen. Bulgaria ledet 12-9 til pause, men tapte 19-26 for Italia.

Larvik-spilleren var innkalt da Bulgarias kvinnelandslag for en måned siden var samlet for første gang etter seks år uten landslagsaktivitet.

Fra før står Gencheva registrert med sju mål på aldersbestemte landslag i perioden 2015–2018.

Tre treningskamper i løpet av en hektisk uke la grunnlaget for de to innledende kvalifiseringskampene til VM 2023 – som altså ble hennes debut på landslaget.

Larviks venstrekant satte sine fire første sjanser, og scoret fem av Bulgarias mål før pause og var med det Bulgarias mestscorende da laget hennes ledet 12-9 over Italia halvveis i den første kvalifiseringskampen til VM i 2023.

Mesterskapet skal arrangeres i Norge, Sverige og Danmark.

Veien frem dit er lang, foreløpig er Bulgaria ett av 18 lag som deltar i fase 1 av den europeiske VM-kvalifiseringen.

Etter pause åpnet Gencheva med å gi Bulgaria ledelsen 13-9, den største til da i kampen. Men så fikk hjemmelaget problemer. Italienerne ikke bare utliknet, men tok også over ledelsen i kampen.

Utover i omgangen ble gjestenes ledelse bare større, og Italia vant til slutt 26-19.

Bulgaria startet kvalifiseringen med hjemmekamp i Varna. Returen spilles søndag 6. november i italienske Chieti. Da får vi vite om Bulgaria blir et av de ni lagene som går videre til neste steg i kvalifiseringen.