Møt Larviks nye nummer 9 – Larvik
Kaja Kristensen. Foto: Svein André Svendsen

Møt Larviks nye nummer 9

Kaja Kristensen (27) fra Porsgrunn startet håndballkarrieren i Nesjar. Nå har hun signert for Larvik Håndballklubb.

I Larvik får hun endelig spille med bestevenninnene Andrea Rønning og Dorthe Groa. I første omgang ut sesongen.

– Vi har vært bestevenninner helt fra barndommen og fulgt hverandre på regionale samlinger, men aldri spilt i samme klubb.

Kaja Kristensen spilte i Oppsal da klubben rykket ned forrige sesong. I sommer signerte hun for tyske BSV Sachsen Zwickau, men oppholdet ble ikke helt som hun hadde sett for seg.

– Jeg tok permisjon fra jobben og satset på et utenlandseventyr da jeg fikk muligheten. Det var veldig spennende å få tilbud derfra og kjempegøy å reise ned og prøve seg, men det viste seg at det ikke passet helt for meg. Det var en veldig lærerik erfaring. Jeg trente og spilte mye, forteller hun.

Det ble enighet om å avslutte kontrakten med den tyske klubben av personlige årsaker.

Eirik Haugdal, Kaja Kristensen. Foto: Svein André Svendsen

– Jeg hadde et håp om å komme til Larvik, så jeg ble kjempeglad da agenten min fortalte at jeg var hjertelig velkommen. Det var aldri et tema å snakke med andre klubber. Fra den dagen jeg begynte å trene med dem, har jeg følt meg som en del av en super gruppe, med profesjonell holdning og godt humør. Trenerne Eirik Haugdal og Ketil Arntzen er kjempedyktige, de utfyller hverandre godt.

– Jeg har trent med klubben og følt meg «hjemme» siden første dag.

På søndag, når publikum inviteres gratis inn til folkets kamp, får hun endelig spille kamp igjen, når hun blir en del av troppen som møter Tertnes.

– Jeg har savnet følelsen av å sitte på benken med jentene og føle at laget er klar for kamp.

Da vil hun være klar med nummer 9 på ryggen. Ved starten av denne sesongen sto draktnummeret tilfeldigvis ledig, for første gang i klubbens historie. Det var som det bare ventet på Kaja Kristensen.

– Jeg ville gjerne ha nummer 9, og da det sto ledig følte jeg det var meningen at jeg skulle hit, sier den 169 cm, høyrehendte bakspilleren.

Hun er født og oppvokst i Porsgrunn, men flyttet til Helgeroa da hun var seks år. Hun begynte å spille håndball i Nesjar, og bodde der til hun var 13-14 år gammel.

– Jeg liker Helgeroa-området veldig godt. Det er litt av grunnen til at jeg føler meg hjemme her.

I årene hun bodde i Helgeroa så hun opp til spillerne i Larvik Håndballklubb, og det ble mange bussturer til Bergslihallen for å se på stjernene.

Kaja Kristensen. Foto: Svein André Svendsen

Selv er hun glad i å styre spillet.

– Jeg er definitivt en angrepsspiller, god på å sette fart og trykk i spillet. Jeg er også glad i samspill med linjespiller.

Hun forteller at hun er så glad i angrepsspill at hun blir ivrig i forsvar – for å komme seg i angrep igjen.

– En av mine styrker er i ankomstfasen.

Ut sesongen skal hun prøve å ha fokus på å bli en stabil toveisspiller.

– Klubben har en kjempebra førstesekser, men jeg kommer inn som en slags joker, en spiller de kan sette inn når de trenger noe annet.

Dorthe Groa er nybakt mor, men nå får Kaja Kristensen i hvert fall spille med én av bestevenninnene.

– Jeg vil bli en mer stabil spiller. Det er viktigere å få et mer stabilt nivå. Det motiverer meg å få spille med Andrea Rønning, for hun er veldig stabil, skryter Larvik HKs nyeste tilskudd.