Imponerende seier over Sola – Larvik
Eli Skogstrand. Foto: Svein André Svendsen

Imponerende seier over Sola

Larvik fikk igjen den gode følelsen etter en imponerende seier 32-23 over Sola onsdag kveld.

Tapet for Tertnes søndag var glemt, og igjen spilte Larvik-jentene godt mot et topplag. Sola hadde inntatt tredjeplassen, men nå ligger Larvik og Molde kun poenget bak.

Selv om det var tidligere Larvik-spiller, Solas lagkaptein Martine Wolff som åpnet scoringene i Åsenhallen onsdag kveld, var det Larvik som hadde grepet helt fra start i oppgjøret.

I særdeleshet Maja Sæteren, med fem assist og seks scoringer (tre på straffe og tre spillemål), Amanda Kurtović med fem mål på like mange skudd og tre scoringer fra Emma Skinnehaugen i den første omgangen.

Det ga ledelse 17-9 til pause!

Hjemmelaget ønsket naturlig nok å bruke 2. omgang til å ta igjen åtte måls forsprang fra gjestene, og Larvik så ut til å prøve å hjelpe til med flere utvisninger og et rødt kort, men klarte å holde kontroll på avstanden.

Maja Sæteren fikk spesialoppmerksomhet og «fikk ikke lov» til å være med etter pause, men selv med frimerke ble hun mot slutten av omgangen sesongens første spiller til å runde 100 mål i eliteserien.

Medregnet scoringer i NM rundet hun 100 mål totalt denne sesongen mot Aker allerede i januar.

– Maja kan bli så god hun bare vil, sa Amanda Kurtović til TV 2 etter kampen.

Selv fullførte bakspilleren kampen med til sammen ni spillemål.

Sola prøvde også å stoppe Andrea Rønning og Amanda Kurtović, men klarte ikke å overliste Eli Skogstrand.

Sandefjord-jenta sto meget godt i mål, med flere viktige redninger – blant annet strafferedninger og en kontringsball hun stoppet i full strekk.

Hun ble fortjent kåret til banens beste spiller.

Tiril Rosenberg scoret jevn og trutt, og fikk skryt av TV 2s ekspertkommentator Bent Svele. Han sa at hun allerede i sin femte kamp for Larvik etter overgangen fra 1. divisjon har tatt elitenivået.

Sola savnet Kristina Novak, og merket kjøret med kamper både i serie og European League.

Larvik-treneren sikter mot samme internasjonale turnering.

– Neste steg for disse jentene er å kvalifisere seg til E-cup, sa Eirik Haugdal til TV 2.

Emma Skinnehaugen, som ble matchvinner i hjemmekampen, fortsatte sitt gode spill i 2. omgang og fikk også avslutte denne kampen med den siste scoringen, denne gang på straffe.