Sæteren forlenger kontrakten – Larvik
Maja Furu Sæteren har forlenget kontrakten. Foto: Svein André Svendsen

Sæteren forlenger kontrakten

Eliteseriens toppscorer, Maja Furu Sæteren (19), forlenger kontrakten med Larvik Håndballklubb.

Hun er fortsatt så ung at hun var med på Larviks lag som i februar ble Norgesmester for junior – og så god at hun kan smykke seg med tittelen Verdensmester for junior, som hun ble i Slovenia i juli 2022.

Hun ble også en av to toppscorere for Norge i det mesterskapet.

Nå er tiden på yngre landslag over, men hun har allerede vært tatt ut på rekruttlandslaget, hvor hun debuterte med å bli banens beste i november 2022. Hun ble også tatt ut til denne månedens kamper på Island, men måtte melde forfall på grunn av sykdom.

Maja Furu Sæteren med gullmedaljen fra junior-VM. Foto: Svein André Svendsen


I den landsdekkende Lerøyserien for 18-årslag, spilte Maja Furu Sæteren i 2019/20 mot to år eldre jenter, men toppet likevel scoringslista med 69 mål etter 6 kamper, da coronaviruset brått avsluttet håndballsesongen.

Den sesongen hadde hun også debutert i eliteserien, der hun spilte fem kamper for Gjerpen.

Bakspilleren har blitt trukket frem ved flere anledninger når det har vært snakk om de største talentene i norsk håndball.

Maja Furu Sæteren signerte for Larvik i juli 2020. Kragerø-jenta, som har spilt håndball siden hun var fem år gammel, beskrev skuddene sine som hennes største styrke på banen, pluss at hun har et godt overblikk.

– Jeg føler jeg har blitt litt tøffere i den tiden jeg har vært i Larvik. Etter kneskaden har jeg blitt tøffere i duellspillet og utviklet meg som håndballspiller. Jeg synes også jeg har utviklet skuddet, slik at jeg nå kan skyte på andre måter enn da jeg kom til klubben.

På en trening, bare halvannen måned etter overgangen til Larvik, var hun uheldig og skadet kneet. Hun rakk ikke å spille en eneste kamp for sin nye klubb før godt inn i sesongen etter. Hun fikk sin debut for Larvik 24. oktober 2021 mot Follo.

– Jeg har spilt en del på klubbens juniorlag i NM, og også fått spilletid på samlinger med rekruttlandslaget. Belastningen har vært stor, men vi har tatt hensyn, slik at det ikke skal bli for mye. Kneskaden satte meg lenge ut av spill, så jeg må lytte til kneet og bygge meg gradvis opp.

Maja Sæteren er for tiden toppscorer i eliteserien med 125 mål. Foto: Svein André Svendsen


Hun står totalt med 41 kamper (210 mål) for Larvik etter at hun kom tilbake fra kneskaden. Det er så langt tre kamper mer enn i forrige sesong, men mer enn dobbelt så mange scoringer. Det sier sitt om hvor effektiv den høyre skuddarmen hennes er for klubben.

Larvik-spilleren fra Kragerø er toppscorer i eliteserien med 125 mål tre serierunder før slutt.

Nå har storscoreren bestemt seg for at det blir drakt nummer 26 i hvitt og rødt også neste sesong.

– Det er en veldig fin gjeng her, og vi har et veldig godt treningsmiljø. Jeg er fornøyd med trenerne rundt laget. Alle er rettet mot det samme målet, og det er her jeg kan utvikle meg som håndballspiller. Jeg er veldig trygg i laget og har fått mye tillit og spilletid. Det er veldig gøy, synes hun.

Bakspilleren er veldig hjemmekjær, men pendlingen fra og til Kragerø gjør at hun foretar endringer før neste sesong.

– Jeg har et rom her i Larvik, så jeg sover ofte der. Etter sesongen flytter jeg til Larvik. Det er nærme nok hjemme. Det blir veldig deilig å slippe å pendle, selv om jeg synes det har gått greit. Jeg er litt lei av den kjøringa nå, så det skal bli fint å bare kjøre ti minutter til trening istedenfor en time.