Skryter av engasjement og samhold i laget – Larvik
Guro Ramberg (t.v.), Victoria Solli Berg og Sofie Løwe. Foto: Svein André Svendsen

Skryter av engasjement og samhold i laget

Vi har bedt Guro Ramberg, Sofie Løwe og Victoria Solli Berg fortelle litt om sesongen som har gått og hvilke forventninger de har til den neste.

Hva tenkte du før sesongen?

Guro: Før sesongen var jeg veldig spent. Sesongen før var jeg en rekrutt som fikk trene med A-laget. Jeg hadde ikke spilt kant før men var heldig ved at Hege Løken tok meg godt imot. Så skulle jeg plutselig være aleine på kanten denne sesongen og det var et stort ansvar for meg å ta, men trivdes veldig. Jeg elsker utfordringer på håndballbanen og satte pris på å få den tilliten av at jeg følte at Larvik så potensialet i meg. Jeg gledet meg utrolig mye til denne sesongen og med en gang jeg ble kjent med jentene skjønte jeg at dette kom til å bli en bra sesong både sportslig og sosialt.

Sofie: Før denne sesongen var jeg ganske spent. Vi ble raskt enige om at vi skulle være med hvis det fortsatt ble lag. Jeg var spent på hvordan lagene ville se ut, både i 1. divisjon, 2. divisjon og J18. Det var nok noe av det som gjorde at det så veldig spennende ut for oss som var siste års J18, nemlig det at man hadde så mange muligheter for å kunne spille håndball. Jeg tenkte vi fikk ta det som det kommer og gjøre det best mulig ut av det. 

Victoria: Jeg var spent på sesongen, men følte meg trygg på godt samhold i laget. Det var et inkluderende miljø fra start, så jeg forventet mange gode opplevelser som lag. Samtidig håpet jeg sesongen ville være lærerik og bidra til egen utvikling.

Hvordan synes du selv du har klart deg?

Guro: Jeg synes jeg har klart meg helt ok. Jeg føler jeg har utviklet meg en god del med tanke på at dette er min første sesong som bare kant og første sesong hvor jeg bidrar i førstesekseren på et så høyt nivå. Jeg er misfornøyd med skuddprosenten min, men synes at jeg har tatt steg i forsvar og lært meg å lese spillet som kant både i forsvar og kontrafasen. Der må jeg også berømme Elinore Johansson for at vi har hatt en så god kommunikasjon på høyresiden og at vi har jobbet for å utvikle oss der sammen. Jeg trives med å stå med Elinore og føler en trygghet som vi har skapt sammen. Jeg er fornøyd med hvor utviklingen min har gått og jeg skal neste sesong jobbe med å sette flere skudd i mål.

Sofie: Personlig ser jeg på dette året som interessant. Det å tilpasse seg så mange lag og nye mennesker er ikke alltid så lett, men med gode lagkamerater og det fellesskapet vi har fått, så har det gått veldig fint. Personlig er jeg totalt sett fornøyd denne sesongen og gleder meg veldig til å fortsette sammen med så mange flotte mennesker.

Victoria: Jeg har fått utfordring på trening som har bidratt til utvikling. I tillegg har jeg fått nyttig erfaring av å studere spillet fra benken, og forsøke å benytte det jeg ser hvis jeg kommer på banen.

Hva har vært bra dette året?

Guro: Jeg synes det har vært masse bra dette året. Men først og fremst må jeg rose spillergruppa. Det er jenter som har gjort dette året så utrolig morsomt og det har vært et utrolig samhold hvor alle ønsket hverandre vel. Det har også vært mange gode idrettsprestasjoner og for meg står den siste seriekampen mot Rælingen sterkt. Å fylle Boligmappa Arena Larvik med 1000 mennesker og spille en så morsom kamp er en av favorittøyeblikkene denne sesongen. Det har vært utrolig gøy å se hvor mange som har kommet og sett på kampene våre denne sesongen og der må jeg si en stor takk til Larvik HK-supporterne.

Sofie: Engasjement og samhold vil jeg si er to stikkord som er grunnen for det vi har klart å prestere på banen. Det mener jeg har vært bra på alle lagene som klubben tilbyr oss spillerne. Det har vært fint å få spille med gamle og nye lagvenninner i Lerøy-serien, og så har det vært veldig bra å kjenne på seniornivået – og utfordringene som hører til der. Det har vært en god balanse for meg i år, og det er jeg veldig glad for.

Victoria: Først og fremst har dette året gitt idrettsglede som følge av godt samarbeid i laget. Jeg har lært veldig mye av å jobbe med Alma Hasanić Grizović og spille på lag med mer etablerte spillere. Både ved å se dem spille og fordi de bidrar med energi, trygghet og gode tilbakemeldinger. Det har også vært gøy og motiverende å være en del av en dedikert gruppe som er villig til å jobbe for utviklingen.

Hvordan er det å være fra Larvik og spille for klubben du kanskje så opp til da du var mindre?

Guro: Det er utrolig stort og nesten litt rart. Jeg har alltid sett opp til Larvik HK og drømt om å spille der. Pappa har alltid dratt meg med på kamper da jeg var liten og jeg er utrolig stolt av å spille med logoen på brystet. 

Sofie: Det er selvsagt veldig stas, men heller ikke noe jeg tenker så mye på. Jeg er mest imponert over den jobben som blir gjort i klubben. Profesjonaliteten som har blitt tatt vare på, den merkes.

Victoria: Det har vært veldig gøy å spille hjemmekamper i samme hall som jeg har sett kamper av Larvik-spillerne jeg så opp til da jeg var mindre. Støtteapparatet rundt og hverdagen i klubben er veldig profesjonelt, noe som er motiverende å være en del av.

Hvilke forventninger har du til neste sesong?

Guro: Forventningene til neste sesong er at vi skal holde på plassen i eliteserien og fortsette med å utvikle oss. Jeg håper jo selvfølgelig at vi kan overraske litt og bite litt fra oss. Vi veit at det kommer til å bli tøffere motstand, men jeg håper at vi skal fortsette å holde på det gode humøret og jobbe sammen for å gjøre hverandre bedre. Personlig ønsker jeg å fortsette å utvikle forsvarsarbeidet og øke skuddprosenten. 

Sofie: Forventningene til neste år er rett og slett det å utvikle seg videre for å bli en bedre utøver på seniornivå. Jeg er utrolig spent på hvordan vi vil klare oss i Rema 1000-ligaen, men jeg føler vi er klare for det og alle er gira på å utvikle oss videre for å prestere på et høyere nivå i den kommende sesongen.

Victoria: Jeg er veldig spent før neste sesong. Det blir spennende og utfordrende å møte mange gode lag. Forventer at nivået stiller krav til at vi må jobbe sammen som lag for stadig utvikling. Jeg ønsker å videreutvikle meg som keeperressurs og tror en god treningshverdag vil bidra til individuell utvikling. Det vil være lærerikt å få kjennskap til hvordan det er å være en del av et håndballag på øverste nivå.

Guro Ramberg (t.v.), Victoria Solli Berg og Sofie Løwe. Foto: Svein André Svendsen