Ønsker å bli en mer sentral spiller i Larvik – Larvik
Sofie Løwe. Foto: Svein André Svendsen

Ønsker å bli en mer sentral spiller i Larvik

Sofie Løwe har forlenget kontrakten med Larvik Håndballklubb. Det blir to nye sesonger i hvitt og rødt for Larvik-jenta.

– Det er spennende med ny kontrakt og deilig å ha det på plass, sier 19-åringen.

– Jeg føler utviklingen min går riktig vei. Det er mye man kan lære og jeg føler at jeg kan lære mye her. Derfor ønsker jeg å bli i klubben. Jeg er veldig fornøyd med klubben, støtteapparatet og de jeg spiller på lag med. Det er spesielt gøy å bli med videre sammen med de andre lokale spillerne som også har forlenget kontraktene, sier hun og trekker frem Guro Ramberg og Victoria Solli Berg.

– Vi tre har spilt mot hverandre i flere år i Larvik. Det er litt gøy å være med på dette sammen, sier hun.

Bakspilleren er i sin tredje sesong i klubben, der hun har spilt 40 kamper (28 mål) til nå.

– Jeg ønsker hele tiden å bli bedre og er sulten etter mer. Jeg håper at prestasjonene blir jevnere og bedre og at det fører til mer spilletid. Jeg ønsker å bli en mer sentral spiller i Larvik. Det er naturlig nok målet til alle og da blir det en god konkurranse om plassene. Det er et fint utviklingsmiljø her og vi lærer mye av hverandre, sier Løwe.

Jonas Borvik Knutsen, Larviks sportslige leder, synes Sofie Løwe har et stort potensial.

– Hun er en lokal spiller, det er bra. Hun har vokst de to siste årene og vi har forventninger til at hun skal vokse enda mer. Vi har tidvis denne sesongen sett hva som bor i henne, for eksempel mot Storhamar, sier han.

Han mener at hovedjobben hennes i årene som kommer vil være å holde prestasjonene lenger av gangen og bli mer stabil.

– Hun har et voldsomt godt skudd og blikk for spillet. Hun kan spille både playmaker og venstreback og har vanvittig mye håndball i seg. Nå gjelder det å ta de neste stegene og komme seg opp på et mer jevnt nivå, så kan hun bli en ordentlig god elitespiller. Det legger vi til rette for at vi skal få til sammen her de neste årene, sier Knutsen.

Med Guro Ramberg, Victoria Solli Berg og Sofie Løwe på nye kontrakter til 2023 sier han at det nok en gang beviser at lokale spillere som leverer over tid får sjansen i Larvik.