– Har vært god lenge for alderen sin – Larvik
Mia Vik Gabrielsen. Foto: Svein André Svendsen

– Har vært god lenge for alderen sin

– Mia Vik Gabrielsen har en spennende teknikk som vi jobber med å utvikle videre. Nå får hun kontrakt med Larvik HK neste sesong.

Jonas Borvik Knutsen er sportslig leder i Larvik Håndballklubb og synes Mia Vik Gabrielsen har vært god lenge for alderen sin.

– Hun er 04-modell og er et kjempetalent. Hun har en størrelse som også gjør at vi kan utnytte henne i forsvar og hun har bra tempo i seg. Kantspilleren har noe spennende og uforløst som vi håper å utvikle videre i årene som kommer. Hun vil ha A-laget som sin primære arena for trening og kommer nok også til å få kamptrening i 2. divisjon og ikke minst på Lerøy-laget, som hun fortsatt er ung nok til å være med på. Det blir viktig for henne å ha en arena der hun får mye spilletid. Samtidig får hun en tøff treningshverdag med A-laget, sier Knutsen.

Mia Vik Gabrielsen ble lånt ut fra Flint i desember 2020 mens det fortsatt var uavklart om seriespillet ville bli gjenopptatt. Dermed rakk hun aldri å spille annet enn treningskamper for Larvik denne sesongen.

– Hun er en veldig spennende spiller og spiller i samme posisjon som moren, Larvik-legenden Monica Vik Gabrielsen, som spilte åtte sesonger i klubben. Der er det gode kantgener, sier han.

Den 175 cm høye venstre kantspilleren blir imidlertid ikke så ofte sammenlignet med moren, ettersom hun er mye høyere.

– Jeg tror mamma synes det er litt gøy at jeg nå skal spille i samme klubb som hun gjorde, og det er klart det er, men jeg tenker ikke så mye på det, sier datteren.

Mia Vik Gabrielsen har skrevet kontrakt for neste sesong. Foto: Svein André Svendsen

Hun er første års senior og det går litt opp og ned. – Jeg ønsker å ta med meg de erfaringene jeg kan og lære masse. Jeg håper å bli tryggere og mer stabil på seniornivå, sier hun.

– Hvilke ambisjoner har du?

– Jeg har lyst til å bli så god jeg kan. Det viktigste er å trene og ha det gøy, gjøre så godt man kan og så kommer resultatene etter det, sier hun.

– Jeg er den yngste i laget, og skal bare ta til meg den læringen jeg kan. Jeg har mye å lære og gode kantspillere å lære av. Alvilde Riise Hegge er et år eldre enn meg og vi er flinke til både å hjelpe hverandre og pushe hverandre. Vi gjør hverandre bedre, synes Gabrielsen – som har bodd både i Sandefjord, Larvik og nå Tønsberg.

Nå går hun i 1. klasse på Wang Toppidrett i Tønsberg og tror det skal gå fint å ta hensyn til både skole og håndball.

– Jeg er flink til å holde hodet kaldt når det er jevne kamper. Det er kanskje det jeg setter mest pris på. Uansett hvor god man er kan det gå dårlig his man mister kontrollen, sier hun når vi ber henne beskrive sine beste egenskaper.

Valget falt på Larvik, der hun vil få den beste treningshverdagen.

– Jeg var veldig fornøyd med å være her, og gleder meg veldig til neste sesong. Det virker som det er et veldig bra opplegg her. Det er en klubb med mye bra historie, som gjør det ekstra kult å spille her. Når det i tillegg var her jeg vurderte at jeg fikk den beste treningshverdagen var det ikke så vanskelig valg, sier hun.

16-åringen har allerede debutert i eliteserien, hun har spilt fem kamper for Flint og scoret tre mål i en sesong der hun var den yngste spilleren i eliteserien.

Mia Vik Gabrielsen i treningskamp for Larvik. Foto: Svein André Svendsen