– Gleder meg til å komme tilbake – Larvik
Maja Furu Sæteren i en treningskamp for Larvik i august 2020. Foto: Svein André Svendsen

– Gleder meg til å komme tilbake

Larvik-spiller Maja Furu Sæteren er en av ni stortalenter som VG presenterer i forbindelse med seriestart, og som ekspertene tror vil prege norsk håndball fremover.

18-åringen har dessverre ikke deltatt i kamp for Larvik Håndballklubb ennå. Kun en måneds tid etter overgangen sommeren 2020, skadet U-landslagsspilleren kneet på trening og måtte stå over hele sesongen, uten en eneste tellende kamp.

Det nærmer seg ett år siden operasjonen, og hun håper at hun snart er tilbake på banen.

VG+ Her er de største talentene i norsk håndball

– Det er stas å få den oppmerksomheten. Det er veldig moro, men nå fokuserer jeg mest på å komme tilbake og spille kamper igjen. Det synes jeg er gøy og er noe jeg har sett frem til veldig lenge. Nå har jeg gått skadet et helt år og det er veldig lenge å være borte fra håndballen, synes hun.

Nå har hun fått gode resultater på tester og ligger ganske bra an til å komme tilbake på banen.

– Nå har jeg fått lov til å stå i forsvar på trening, og i neste uke kan jeg være med på angrepsspill. Jeg merker at det nærmer seg, og jeg gleder meg veldig til å spille igjen, forteller hun.

Maja Furu Sæteren er første spiller med drakt nummer 26 i Larvik HK. Her fra presentasjonen under forrige ukes kickoff. Foto: Svein André Svendsen


– Hun jobber godt, og det ser veldig bra ut i forhold til at hun kan være tilbake rundt ett år etter operasjonen. Vi øker belastningen og etter hvert blir det mer kamplike situasjoner på trening, før hun får korte innhopp i kamp, opplyser Larviks fysioterapeut Jørgen Eia Bringedal.

Guro Ramberg har vært gjennom det samme og har fått spille korte perioder i de siste kampene.

VG har laget talentlisten i samarbeid med flere eksperter, Thomas Karlsen og Henrik Næss Wilhelmsen, programledere i TettPå Håndball, NRKs kommentator- og ekspertduo Håvard Tvedten og Patrick Sten Rowlands, samt Discovery-ekspert og Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad. Øvre «aldersgrense» for å bli omtalt som talent ble satt til 21 år.

I den landsdekkende Lerøyserien for 18-årslag spilte Maja Furu Sæteren i 2019/20 mot to år eldre jenter, men toppet likevel scoringslista med 69 mål etter 6 kamper da coronaviruset brått avsluttet håndballsesongen.

Kragerø-jenta fikk i samme sesong fem kamper og fem mål for Gjerpen i eliteserien, før overgangen til Larvik sommeren 2020.

Det er nettopp Lerøyserie-innsatsen for et par år siden ekspertene trekker frem i VG for den venstre bakspilleren, og at hun toppet toppscorerlista selv om hun var to år yngre enn de fleste hun spilte mot den gang.