Godt installert i Larvik – Larvik
Marianne Haugsted. Foto: Svein André Svendsen

Godt installert i Larvik

Hun scoret tre mål da Oppsal gjestet Larvik i mars. Heretter skal danske Marianne Haugsted score målene sine for Larvik Håndballklubb.

Til sammen endte hun på 134 mål i eliteserien og var blant de ti som scoret flest forrige sesong – litt bak publikumsfavoritten Guro Ramberg.

Marianne Haugsted har ikke spilt kamp siden siste serierunde 10. april, men fikk fortsatt trene med Oppsal for å holde håndballformen ved like utover i mai – til hun var ferdig med jobben ved SFO på en skole i nærheten.

I slutten av mai flyttet hun tingene sine til Larvik og var klar for oppstart fra 1. juni.

– Jeg har flyttet inn i en fin leilighet, der jeg nå bor sammen med Ingrid Lauritzen, i tillegg kommer Emma Skinnehaugen til høsten. Jeg tror det skal bli fint å bo sammen med dem, sier hun.

Det betyr at hun nå har trent med sine nye lagvenninner i to uker.

– Det har vært kult å komme i gang og bli kjent med de andre på laget, forteller dansken.

Kjæresten hennes bor hjemme i Danmark, men han var en tur i Larvik og fikk se litt hvor hun skal bo de neste to årene.

– Det var fint, vi gikk litt rundt og ble kjent i nærområdet. Larvik ser ut som en veldig fin by, sier hun.

Marianne Haugsted har rukket å være på små turer i Larvik allerede. Foto: Privat

Neste uke er det igjen håndballskole i Larvik. Det blir fem innholdsrike dager før det er sommerferie.

– Vi hadde håndballskole i Oppsal også, men det var på en litt annen måte enn vi skal ha her. Jeg er litt spent på hvordan det blir.

Etter håndballskolen blir det altså egentrening til laget samles igjen etter sommeren.

– Jeg har ikke vært så mye hjemme i Danmark, så jeg gleder meg til å være litt sammen med familien i ferien.

Playmakeren som ble Oppsals toppscorer denne sesongen, snakker dansk med flere innlagte norske ord, som hun har plukket opp i Oppsal og av barna på SFO.

– Jeg får høre det av familien i Danmark, for jeg tenker ikke over det, det bare blir sånn, sier hun om sin nye dansk-norske talemåte.

Ved siden av spill i Larvik, blir det ikke jobb ved SFO, men et nettstudium i medisin. Der tar hun bachelor på deltid, noe som vil si at hun har noe ved siden av håndballen de neste seks årene.

Forrige sesong spilte Andrea Rønning og Marianne Haugsted (Oppsal t.h.) på hvert sitt lag. Denne sesongen blir de lagvenninner. Foto: Svein André Svendsen

Kjennskapet til Larvik fra tidligere har begrenset seg til ferjeleiet ved danskebåten. Hun har spilt én sesong i Norge etter at hun kom fra Viborg. Men selv om hun ikke er så godt kjent i Larvik ennå, er hun godt kjent på de 20×40 meterne håndballbanen utgjør.

– Det er morsomt å score mål. Det blir et helt annet lag i Larvik, og jeg gleder meg til å se hvordan det blir når vi er i gang med håndballen igjen. Det er mange dyktige spillere i Larvik. Jeg håper å få en stor rolle i laget, få lov til å score en masse mål og gjøre det jeg kan i laget.

Mens Marianne Haugsted kom fra Oppsal, går to spillere motsatt vei. Både Sofie Løwe og Tuva Muffetangen skal studere i Oslo og spille for Oppsal kommende sesong.

Forsvarsspillet er en av danskens styrker på banen. Generelt håper hun å utvikle seg videre som håndballspiller i Larvik.

Marianne Haugsted gleder seg til å bli den sjette danske spilleren som spiller for Larvik Håndballklubb.

Marianne Haugsted trives veldig godt i forsvar. Foto: Svein André Svendsen

Karrieren startet i hjembyen Skive da hun var 6-7 år gammel. Hun var innom Holstebro som 14-årsspiller. Da hun gikk på efterskole, bodde hun i Ikast og spilte i Ikast og FCM da de skiftet navn.

Skive ligger en halvtime nordvest for Viborg, og i 16-17-årsalderen gikk turen videre dit, der hun var tre år som ungdomsspiller, før hun ble seniorspiller det siste året.

Hun hadde drakt nummer 54 det siste året i Viborg, og spilte med 31 på ryggen i Oppsal.

Nå er 21-åringen klar for å tre på seg den hvite Larvik-drakta med nummer 11 på ryggen, og da er hun tilbake til nummeret hun brukte som ung.

– Det er det nummeret jeg gjerne ville spille i. Min storesøster Line spiller med nummer 11, og da skulle jeg også spille i nummer 11.

Søsteren Line bytter også klubb denne sommeren. Etter en årrekke i Viborg skal hun til Györ.

Marianne Haugsted spilte med nummer 11 både i Skive, Ikast og som ungdomsspiller i Viborg.

I Larvik HK har drakt nummer 11 tilhørt tidenes toppscorer i klubben, Linn-Kristin Riegelhuth Koren. De siste to sesongene har nummeret stått ledig i Larvik etter at Thina Helene Kolås Øyesvold var den forrige som brukte det.

Marianne Haugsted har allerede vært med på sponsoroppdrag. Her med Dorthe Groa hos Møller. Foto: Larvik HK