Daglig leder oppsummerer sesongen! – Larvik
Maja Furu Sæteren. Tidenes toppscorer og årets venstreback. Foto: Tom Erik Hansen

Daglig leder oppsummerer sesongen!

Vi i Larvik Håndballklubb har hatt en solid sesong i 2023-24! Ikke bare har vi klart å opprettholde vår plass blant de beste lagene i Rema 1000-ligaen, også de sportslige målene er nådd. Med en fjerdeplass i serien, bronse i NM, og nok et semifinaletap mot huggormene fra Kristiansand, så har den sportslige utviklingen tatt gode steg i riktig retning. 

Resultatene fra sesongen gjør også at vi er kvalifisert til EHF Europa League kommende sesong, og vi går inn i kvalifiseringsrundene der. Til dere som husker så langt tilbake som september i fjor, møtte vi CBF Málaga i 2. kvalifiseringsrunde, der spanjolene ble for sterke for oss. Men en viktig erfaring for laget, som vi forhåpentligvis kan dra nytte av i den kommende kvalifiseringen. Vi vet ikke om vi kommer inn i 2. eller 3. kvalifiseringsrunde, da dette avhenger av hvilke andre lag som kvalifiserer seg og så videre.

Heidi Løke i aksjon mot Malaga i Spania. Foto: Tom Erik Hansen

Det er alltid spillere som kommer og går, og dette året er intet unntak.

De som forlater oss, er følgende spillere:

Emma H. Døvle, -> Glassverket

Marianne Haugsted, -> Bjerringbro (DEN)

Silje Vinjevoll, -> Pors

Kaja Kristensen, -> Pors

Polina Gencheva, -> Pors

Mia S. Wold, -> Pors

Ingrid Lauritzen, -> Pors

Thea Bakås, -> Pors

Dorthe Groa, legger opp

Inn kommer følgende spillere

Sara Berg, Fana -> Larvik

Julie Hulleberg, Fredrikstad -> Larvik

Kine Tveter, egen rekruttstall

I tillegg vil det komme opp noen flere spillere fra rekruttlaget permanent, samt hospitere gjennom sesongen.

Julie Hulleberg er ny i troppen kommende sesong. Foto: Tom Erik Hansen

Sesongen 24-25 begynner 3. juni, og da vil det være tre uker med gode treninger, både i Jotron Arena, Bøkeskogen, Family Sports Club og andre steder rundt omkring i Larvik. Bli ikke overrasket hvis du ser noen håndballjenter løpende rundt i Larvik i juni. Da vet du at det er våre jenter som legger ned et godt stykke arbeid for den kommende sesongen.

Vi har de beste rekruttjentene i landet! Smak litt på den.

I februar tok Larvik HK J20 NM-gull.

I april tok Larvik HK J18 gull i Lerøy-sluttspillet.

Rekruttlaget spiller som Larvik Turn i 2. divisjon, og der endte laget à poeng med Pors, som rykket opp. Av forskjellige årsaker har vi, sammen med våre partnerklubber STAG og Larvik Turn, reservert oss mot å rykke opp til 1. divisjon.

I tillegg så ble det også spilt med to lag i regionsserien, og der endte våre lag på 1. og 3. plass – begge på nivå A, som er det øverste nivået. Kjempeinnsats av alle spillere, ressurspersoner rundt lagene, og ikke minst trenerne Annette Tveter og Anders Ridder Nielsen.

Er Larvik Norges beste håndballby for jenter? Jeg drister meg til å si ja!

Gull i NM junior til Larvik HK. Foto: Svein André Svendsen

Larvik Håndballklubb er en klubb som engasjerer mange. Ikke bare i Larvik, men i det ganske land. Noen ganger slår det meg hvor stort nedslagsfelt Larvik HK har, og det kommer henvendelser fra både nært og fjernt. Det er utrolig gøy. Dette er noe som mest sannsynlig har sitt opphav fra storhetstiden til klubben, men «alle» vet hva Larvik HK er.

VI ER LARVIK!

Jeg er spesielt stolt av hva vi får til utenfor håndballbanen. I to år nå, har vi arrangert den store håndballfesten i desember, og i fjor (2023), var det omtrent 400 barn totalt inne. En vanvittig fin dag for alle, der hele klubben var i sving! Det samme var aktører fra vårt partnernettverk, og blant annet Larvik brann og redning.

I januar arrangerte vi for første gang en turnering i innefotball for gatelag, og for en dag det ble. Vi inviterte lag fra hele Østlandet, samt Grimstad og Kristiansand, og gjennomførte en dag i Jotron Arena de sent vil glemme. Dette kommer vi til å gjøre i de kommende årene også.

Sammen med Skagerrak Sparebank kårer vi også månedens spiller. Den er det nettopp du som avgjør hvem som vinner. Ved å stemme hver måned på den du synes fortjener kåringen, så bidrar du til at den som får flest stemmer skal gi 5000kr tilbake til en breddeklubb eller en veldedighetsorganisasjon. 

I år har spillerne blant annet delt ut 5000kr til Kreftforeningen, Kragerø Håndball, Nedre Sigdal IF, STIF håndball og Gulset IF. Dette blir moro i årene fremover.

Og håndballskolen. Wow. Da jeg begynte i fjor, visste jeg ikke helt hva jeg kom til. Men: wow. 150 jenter i 2023, som hadde en knallbra uke sammen med oss. Vi har i skrivende stund nesten like mange påmeldte som i fjor, så den blir enda større i år. Deltakerne er jenter fra hele Norge, samt deler i Sverige og Danmark – skinnsykt kult.

Det hadde ikke vært mulig uten de frivillige!

Ingen av disse tingene ville vært mulig uten all frivilligheten klubben har. Spillerne og lederne stiller opp også, men den utrettelige gjengen av frivillige som stiller opp gang på gang imponerer meg. Gjennom en sesong er det bølgedaler i alle aspekter av klubben, men måten dere frivillige og resten av klubben gjennomfører våre arrangementer på er det høy klasse på.Jeg er veldig stolt over all den tid dere bruker på klubben. Tusen, tusen takk.

På markedssiden jobbes det som aldri før. Vi har hatt partnertreff bestående av nettverksmøter hos blant annet iteam på Sanden, PwC på Tassebekk og Jotron på Ringdalsskogen. Veldig gøy er det å se at det begynner å bevege seg litt i nettverket, og jeg gleder meg til å la mange flere komme inn i vårt nettverk framover.

På slutten av sesongen gjennomførte vi også en spinningtime på Family Langestrand, dette skal vi gjøre flere ganger.

Rundt klubben har vi også mange personer i aktivitet. De frivillige har jeg nevnt, men jeg kan ikke nevne de nok. Tusen takk igjen.

I tillegg så har vi flere ressursgrupper rundt klubben, spesielt på markedssiden. Her har vi nyttige møter jevnlig der vi finner måter der vi kan bli bedre på, samt å utvikle nettverket til å bli bedre hver eneste dag.

Til slutt vil jeg takke styret i klubben. Fra et nesten helt nytt styre i april 23, til nå vil jeg si at vi sammen har tatt store steg. Vi har mye å gå på, det har vi alle, men nå begynner vi å se konturene av en klubb som kommer til å bli skikkelig bra.

VI ER LARVIK