Tredje Tveter til tjeneste – Larvik
Kine Tveter. Foto: Svein André Svendsen

Tredje Tveter til tjeneste

Hun har vunnet NM junior og Lerøyserien denne sesongen. Nå blir Kine Tveter (19) en del av elitestallen i Larvik HK neste sesong.

Fra før har både moren og søsteren spilt i den hvite Larvik-drakta.

Moren Annette Tveter var Larviks nummer 6 i åtte sesonger fra 1994/95 til 2001/02.

I 2020 debuterte også Kines søster Martine Tveter på Larviks elitelag. Hun var den første spilleren i klubben som var datter av en tidligere Larvik-spiller. Hun spilte 8 kamper (3 mål) for Larvik, før hun flyttet for å studere.

Kine Tveter fikk debuten for Larvik Håndballklubb i januar. Hun ble den fjerde spilleren i klubben som er datter til en tidligere spiller, og altså den tredje i familien Tveter som spiller for klubben.

Annette Tveter i 2002, Martine Tveter i 2020 og Kine Tveter i 2024. Foto: Svein André Svendsen

Hun har fått sjansen både i eliteserien og i sluttspillet i sesongen vi akkurat har lagt bak oss. Nå skal hun altså bli en fast del av troppen, etter å ha skrevet under for to sesonger.

Og valg av draktnummer er ikke tilfeldig. Hun gjorde som Nora Rosenberg og valgte morens tidligere draktnummer.

– Nummer 6 var ledig og jeg hadde lyst til å ha det nummeret, fordi mamma hadde det.

Alternativet hadde vært å fortsette med 4, som hun har brukt i rekruttlaget, men det er ikke ledig.

SSom lagkaptein på rekruttlaget har hun denne sesongen fått gullmedalje rundt halsen og løftet troféer.

Har trent med elitelaget i perioder gjennom hele sesongen, kanskje litt mer i starten og slutten, når det har vært behov i forhold til skader. Flere av rekruttspillerne har rullert på å trene med elitelaget gjennom sesongen.

Kine Tveter i Lerøyserien. Foto: Svein André Svendsen

– Hvordan skal du overføre de gode prestasjonene til seniornivå?

– Jeg kommer ikke til å ha den samme rollen jeg har hatt i år, men jeg tar den rollen jeg får og tar sjansen når den kommer. Da skal jeg gjøre mitt beste, svarer den høyrehendte bakspilleren.

Debuten for elitelaget kom 14. januar borte mot Aker. Hun spilte også de to siste kampene forrige sesong, mot Vipers i sluttspillet.

– Det var veldig gøy å få prøve seg! Mot Aker tenkte jeg at det var høy fart og vanskelig å komme inn i det, men mot Vipers var jeg mer rolig. Da hadde jeg fått trent mer med laget i mellomtiden og fått kjent mer på nivået. Da visste jeg mer hva som trengtes.

Hun har klare tanker om hva hun vil med håndballen.

– Jeg har selvfølgelig lyst til å bli bedre enn mamma. Jeg får trene bra i sommer og være klar til høsten. Så får jeg se hvor langt jeg kommer. Jeg spiller håndball fordi jeg vil bli så god som mulig. Så får vi se hvor det ender.

Kanskje det blir landslaget til slutt? Til nå har hun vært på en samling med juniorlandslaget, og har kjent på å være i landslagsskorpa på juniornivå.

– Det var veldig gøy på den samlinga jeg fikk være med på. Det er mange gode midtspillere i landet, så det var hard konkurranse blant de som skal spille mesterskap i sommer.

Kine Tveter. Foto: Svein André Svendsen

Når hun skal beskrive sine styrker som spiller, forteller hun at hun i alle år vært best på å spille opp andre og spille inn til linja.

– Det har vært min styrke å se muligheter for de rundt meg, og jeg liker å være en god lagspiller. Men i det siste har jeg også gått mer på mål selv og vært en duellspiller.

Målene har faktisk rent inn de siste årene. Hun ble toppscorer for rekruttlaget i den sesongen hun har vært der. Hun toppet scoringslista både i 2. divisjon (Larvik Turn) og i Lerøyserien.

På de tre kampene hun har spilt med Larvik HK hittil, har det blitt fire scoringer. Hun forteller at hun har hatt som målsetting å trene og spille med A-laget.

– I starten var det litt tøft. Det var mer fysikk, i forhold til det jeg var vant til på rekrutt. Men jeg har tatt nivået bedre og bedre. Jeg har håpet å bli vurdert som god nok for laget. Jeg trenger fortsatt å trene mye styrke, det trenger jeg i duellene. Derfor blir det mye løping og tid i styrkerommet i sommer.

Hun går ut fra videregående skole i år, og skal ta et friår fra studier. Ved siden av spill i Larvik blir det litt jobb. Nå jobber hun på Hølen Matbar, der også Nora Rosenberg og Guro Ramberg jobber.

KINE TVETER (19)
Playmaker
Barndomsklubb: Halsen
Klubber: Sandefjord (2022/23), Larvik Turn (2023/24), Larvik HK (2024/25–)
49 kamper (294 mål) som seniorspiller pr. 31.05.2024
Kontrakt med Larvik Håndballklubb fra 2024/25

Meritter junior:
NM junior: Gull 2023/24
Lerøyserien: Gull med Larvik HK 2023/24 (bronse Lerøyserien med Halsen 2022/23)
Bringserien: Gull med Halsen 2021/22

Kilder: Norges Håndballforbund og Svein André Svendsen