Vant over gamleklubben i første treningskamp – Larvik
Foto: Svein André Svendsen

Vant over gamleklubben i første treningskamp

Tirill Mørch hadde sommerfugler i magen da Larvik åpnet sesongens treningskamper med seier 32-27 (19-12) over hennes tidligere klubb Gjerpen i Jotron Arena onsdag kveld.

Sommerfuglene forsvant idet kampen ble blåst i gang, og i likhet med flere av de nye spillerne klarte hun seg bra mot Skien-laget.

Også Kragerø-duoen Maja Furu Sæteren og Tuva Muffetangen fikk kamper for Gjerpen forrige sesong.

– Det var kjempegøy å komme i gang igjen. Jeg gledet meg også, og synes det var fint å få en kamp allerede etter ti dagers trening. Vi har ikke spilt kamp siden begynnelsen av mars, så det var fint å få spilt kamp igjen. På trening har vi brukt mye tid på deler av helheten, så det var fint å få satt det sammen, synes linjespilleren.

Alle fikk spille og det var mange konstellasjoner som ble testet.

– Det ble litt urytmisk med alle byttene, men ellers synes jeg det funket fint til å være første treningskamp, sier Mørch.

Svenske Hanna Åhlén spilte ikke kampen.

Larvik-trener Lars Wallin Andresen var fornøyd med det han så mot Gjerpen, som kan bli motstander i NM 9. september.

– Vi har øvd mest på angrepssystemer til nå, vi har ikke trent så mye forsvar i de ti dagene siden oppkjøringen begynte. Jeg var veldig fornøyd med det jeg så fremover i 1. omgang. Etter pause ble det for mye stussing og vi fikk ikke satt opp spillet ordentlig. Totalt sett synes jeg det ble en fin første treningskamp. Alle de nye på laget gjorde fine ting, så alt i alt godkjent, sier Andresen.

Kampen gikk uten tilskuere fordi alle retningslinjene ikke var helt ferdig, men i de kommende treningskampene blir det åpnet for at publikum i et begrenset omfang skal kunne komme på treningskampene.

– Så lenge det er begrensning på antall tilskuere vil vi prioritere de som har sesongkort, sier Larvik-styrets nestleder Jonas Borvik Knutsen.