Alina Wojtas har signert – Larvik

Alina Wojtas har signert

Den polske skytteren Alina Wojtas (191 cm) har de siste ukene blitt nevnt som en potensiell forsterkning for Larvik HK. Et par vellykkede turer til polske Lublin den siste måneden har sørget for at vi nå kan bekrefte at hun blir å finne i hvitt og rødt fra sommeren av.

Alina har akkurat blitt polsk seriemester med sitt klubblag MKS Lublin etter seier i den femte og avgjørende kampen i finalespillet mot Zaglebie Lubin. Hun bidro med 5 scoringer i kampen som til slutt endte 26-22.

Hun gjorde en meget god figur under VM i Serbia i desember hvor Polen overrasket de fleste med å ta seg helt frem til semifinalen i mesterskapet. Alina endte med 39 scoringer, der hennes største prestasjon kom i den elleville snuoperasjonen mot Romania i åttendelsfinalen hvor hun ble lagets toppscorer med 9 mål.

Klubblaget MKS Lublin deltok denne sesongen i gruppespillet i Champions League. Der ble det null poeng mot sterke lag som Buducnost, FTC Budapest og FC Midtjylland, men Alina markerte seg godt i et par av kampene- 11 mål mot FTC lar seg høre.

Sportssjef og hovedtrener Ole Gustav Gjekstad, som sammen med klubbdirektør Bjørn-Gunnar Bruun Hansen har vært på et par lynvisitter til Lublin den siste måneden, har følgende kommentar til signeringen.

-Vi er veldig fornøyde med å signere en av de mest lovende skytterne i Europa. Vi har hatt to veldig interessante møter med henne i Lublin, hvor vi har lært hverandre å kjenne. Hun blir en god tilvekst til miljøet, i tillegg til å være en god håndballspiller på banen.

Alina Wojtas

Født: 21.03.1987 i Nowy Sacz
Høyde: 191 cm
Posisjon: Venstre bakspiller
Tidl.klubber: Olimpia Nowy Sacz, AD WFiS Gdansk, Lublin (2009-2014)

Meritter:
Lublin (2009-2014) 146 kamper / 689 mål (pr. 21.05.14)
Polsk seriemester: 2009, 2010, 2013, 2014
Polsk cupmester: 2010, 2012

Landslaget (2008- ) 46 kamper/ 122 mål
Debut: 23.05.2008 mot Kasakhstan

Kilder: EHF, ZPRP, Wikipedia