1000 poeng til Larvik – Larvik

1000 poeng til Larvik

Larvik Håndballklubb er én seier unna 1000 poeng på adelskalenderen. Den kan komme allerede onsdag borte mot Oppsal, i siste kamp før Champions League tar til igjen.

Larvik spiller borte mot Oppsal onsdag. I helgen snudde Oslo-laget mot Glassverket og vant over NM-finalisten i Drammenshallen.

Denne uka kan altså Larvik bli det andre laget i Norge med firesifret antall poeng på sammenlagtkalenderen. Byåsen passerte 1000 poeng i eliteserien forrige sesong, som første lag.

Sammenlagt er Byåsen Norges beste lag gjennom tidene. Siden 2012/13 har Larvik vært nest best av alle klubber som har spilt i eliteserien. Til tross for at trønderne har 10 sesonger mer enn Larvik i det gjeveste selskap, skiller det i øyeblikket kun 29 poeng mellom lagene.

Adelskalenderen er en maratontabell over alle lag som har spilt i eliteserien. Moderklubben Larvik Turns tre sesonger i eliteserien på 80-tallet er inkludert i tallene for Larvik Håndballklubb.

Det er kun fem lag som har spilt flere kamper i eliteserien enn Larvik. Nordstrand (881), Byåsen (716), Bækkelaget (664), Stabæk (646) og Gjerpen (616) har fortsatt flere. Larvik har spilt 585 kamper i eliteserien etter helgens kamper.

Det sier litt om poengfangsten for Larvik i disse kampene, i forhold til de tidligere storhetene som er foran i antall kamper.

Lørdag starter Champions League igjen, der fjorårets kvartfinalemotstander Thüringer er første kamp i hovedrunden. Thüringer spiller onsdag siste runde i gruppespillet, i den utsatte kampen mot Fleury Loiret i Frankrike.