Møter jevngode lag i kvalifiseringen – Larvik
Guro Ramberg (t.v.), Victoria Solli Berg og Sofie Løwe blir sentrale i Larvik HKs kvalifisering til Lerøyserien for J18 lørdag.

Møter jevngode lag i kvalifiseringen

Lørdag spiller Larvik Håndballklubbs J18-lag om en plass i Lerøyserien.

Andre og siste kvalifiseringsrunde spilles i Bergslihallen. Tre lag kjemper om to plasser i den landsomfattende serien, der Larvik HK har deltatt de siste sesongene.

Motstandere er Follo kl. 12.00 og Lillestrøm kl. 18.00. Det er to lag som ifølge trener Are Ruud er jevngode med Larvik.

– Vi har et godt lag som kan plassere seg bra i Lerøyserien, men det siste hinderet for å komme dit er litt bratt. Vi håper på god hjelp fra publikum. Det er to lag som er omtrent like gode som oss, så det blir jevnt og tøft. Her gjelder det å få frem hoggtenna og jobbe det vi kan for å sikre oss plassen. Vi har et godt lag vi også, så de er nok ikke så fornøyd med å møte oss de andre heller, sier han.

Trioen Guro Ramberg, Sofie Løwe og Victoria Solli Berg, som spiller på klubbens 1. divisjonslag, blir viktige spillere i kvalifiseringskampene lørdag. De synes det er viktig å spille i den landsdekkende serien.

– Det er veldig gøy å matche oss mot de beste på vår egen alder og se hvordan nivået ligger. Det sier litt om at vi har mange gode rekrutter i klubben, sier Sofie Løwe.

– Vi har vært i Lerøyserien de siste årene. Alle jentene er kjempemotiverte for å spille der. Vi ønsker å vise at vi ikke bare har et godt 1. divisjonslag, men også et godt J18-lag, sier Guro Ramberg.

– Nå får vi muligheten til å møte lag fra hele landet. I tillegg til det sportslige er det veldig sosialt med mange turer sammen med lagvenninnene, sier Victoria Solli Berg.

1. divisjonstrener Lars Wallin Andresen synes det blir en viktig lørdag for Larvik Håndballklubb. Nå går det en sterkere rød tråd gjennom klubben enn tidligere, både førstelaget, 2. divisjonslaget og J18 spiller på samme måte. Vi ønsker å få frem enda flere lokale jenter og da er det fint å kunne spille på det høyeste nivået i Norge. Lerøyserien er en fin pekepinn for de beste J18-spillerne, mener han.

De to beste lagene i de 12 kvalifiseringspuljene er klar for neste års serie, som skal spilles i to avdelinger à 12 lag.