Larvik-Aker Topphåndball, REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Kamprapport – Larvik

Larvik-Aker Topphåndball, REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Kamprapport

Aker tok over ledelsen etter en god Larvik-start. Den klarte aldri hjemmelaget å hente inn.

Larvik ledet 5-3 etter seks minutter, men sju minutter senere lå hjemmelaget under 5-7. Derfra festet Aker grepet. Selv om Larvik kom nærme i målprotokollen flere ganger, ville ikke ballen i mål.

– Vi kom til gode sjanser fremover, men så må vi sette ballen i mål. Vi bommet dessverre mye da vi hadde kontakt og virkelig trengte målene, sier Tirill Mørch.

Hun ble kåret til Larviks beste av dagens jury.

– Jeg synes vi sto bra i forsvar til tider, men etter et langt angrep klarte vi ikke stå imot da de likevel kom til en sjanse. Vi hadde bra intensitet til tider, men noen ganger falt vi litt og da fikk de scoring, oppsummerer hun.

Andrea Rønning rundet 900 mål i karrieren. Hun manglet kun ett mål før kampen og scoret fire.

Om det ikke ble seier til byens flaggskip, gror det godt på yngresiden i byen. I pausen ble Larvik HK J18 og Larvik Turn J16 hedret for at de i helgen har kvalifisert seg til landsdekkende serier, henholdsvis Lerøyserien og Bringserien.

Dette var første offisielle kamp mellom de to lagene. Larvik har tidligere kun møtt Njård, som sammen med Ullern gikk sammen om å danne Aker Topphåndball i 2016. Njård har nå avsluttet samarbeidet med Aker. Larvik og Aker var for første gang i samme divisjon forrige sesong, men rakk aldri å møtes før resten av sesongen ble avlyst på grunn av corona-pandemien.

Aker spiller sin tredje sesong i eliteserien og har denne sesongen som målsetting å beholde plassen. Etter seirer over Flint og Larvik i de to siste kampene har Aker posisjonert seg godt.

Neste søndag er det duket for Vestfold-derby i Jotron Arena, når Flint kommer på besøk.