Mistet seieren, men fikk ett viktig poeng – Larvik

Mistet seieren, men fikk ett viktig poeng

Larvik ledet med under to minutter igjen av oppgjøret mot Byåsen, men havnet under. Så reddet Tiril Merg ett poeng med scoring 22 sekunder før slutt.

I sluttsekundene reddet Victoria Solli Berg det siste forsøket fra Byåsen og sikret Larviks første poeng på bortebane denne sesongen.

Det skilte kun seks poeng mellom de åtte nederste lagene på tabellen før denne runden. Larvik lå to poeng foran Byåsen, som lå under nedrykksstreken. Avstanden mellom lagene etter kampen er dermed lik.

Emma Skinnehaugen måtte stå over Halloween-oppgjøret i Trondheim, der Tirill Mørch scoret kampens to første mål.

Hun fortsatte å spille godt og ble etter kampen kåret til Larviks beste spiller.

Larvik-spillet var skjemmet av tekniske feil og laget ble hardt staffet av Byåsen da de kastet bort ballen. Etter 12 minutter etterlyste Larvik-trener Eirik Haugdal mer tempo i en timeout, men det skulle bli verre for Larvik.

Byåsen økte ledelsen og var på det meste seks mål foran, på 10-4. Derfra bedret Larvik-spillet seg noe, og da Tiril Mørch hadde halvert Byåsens ledelse da hun reduserte til 14-11 tok Byåsen timeout. Larvik klarte seg tre bak til pause.

Byåsen Idrettslag feirer sitt 100-årsjubileum denne uka og hadde nok ønsket seier for elitelaget mot gjestene fra Larvik. Istedenfor at Byåsen tok tilbake overtaket i kampen, var det Larvik som både tok igjen trønderne og kom foran. Mål fra Alvilde Hegge, Dorthe Groa og et par straffer fra Guro Ramberg gjorde susen.

Nøkkelkampen på den nedre tabellhalvdelen utviklet seg til rene skrekksenarioet for Larvik mot slutten av kampen. Fra å lede med to mål til å bli forbigått kunne de miste viktige poeng denne siste oktoberkvelden.

Etter et misset straffekast fra Larvik, var det Byåsen som så ut til å kuppe poengene, men i skuffelsen ble det heldigvis i hvert fall ett viktig poeng hjem til Larvik.

Byåsen er det laget det Larvik oftest har spilt uavgjort mot. Hele åtte ganger har de to lagene delt poengene i serien. Det er drøyt seks år siden forrige gang Larvik spilte uavgjort på bortebane i eliteserien – det var også i Trondheim, mot Byåsen.

Mandag går vi inn i årets siste kampmåned, med siste hjemmekamp mot Fana 7. november, før det hele avsluttes 17. november borte mot Molde, før eliteserien tar mesterskapspause.