Byåsen Håndball Elite-Larvik, REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Forhåndsomtale – Larvik
Eirik Haugdal. Foto: Svein André Svendsen

Byåsen Håndball Elite-Larvik, REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Forhåndsomtale

– Hvordan er muligheten mot Byåsen, til å ta med viktige poeng fra din hjemby? Det er flere lag som slår hverandre og det er jevnt blant lagene som ligger på de seks utsatte plassene – og faktisk også over der igjen.

– Byåsen begynner å få tilbake flere spillere nå, og det gjør at de også har et bedre lag. De varierer startoppstillingen sin en del, og det er litt ulikt hvem som spiller mye i de ulike kampene. De har, egentlig akkurat som oss selv, variert mye i prestasjonene sine. De har blant annet slått Sola hjemme i Kolstad arena, så kapasiteten på laget er høy. Vi kommer fra en seier hvor det var mye rusk i maskineriet. Seieren bygger selvtillit i gruppa, også må vi se på prestasjonen for å finne ut av hva vi skal forbedre. Nå bruker vi de siste treningsdagene til å forberede oss så godt som mulig inn mot Byåsen, så handler alt om at vi må være 100 % til stede i de 60 minuttene kampen varer. 

– Hvordan har seieren over Follo preget laget den siste uka? Hva har dere lagt vekt på i trening i det siste?

– Seieren ga oss selvtillit, men vi forsøker å ikke la resultatene prege oss så mye. Prestasjonen står i fokus, og selv om vi prioriterer en del arbeid med forsvar, betyr det også at man jobber med angrepsspillet. Hvis man på trening ikke gjør de gode aksjonene offensivt, så blir det dårlig trening for de som øver i forsvar. Vi er helt avhengig av at alle er dønn til stede på trening for at vi skal få så god kvalitet som mulig. 

– Bortsett fra at Alma Hasanić Grizović ikke er tilgjengelig, har flere spillere kommet tilbake i det siste og du har nesten en fulltallig gjeng utespillere å velge blant?

– Det var moro at vi kunne få Maja Furu Sæteren i spill, gi henne en liten belønning for den jobben hun har gjort i opptreningen. Så skal vi være veldig varsom med belastningen på henne, så hun passer vi godt på. Almas skade var selvfølgelig brutal for oss, blant annet fordi hun er et så flott menneske å ha i gruppa vår. Hun gir 100 % av seg selv, og er en av de ordentlige bikkjene i gruppa vår. Hun har en tydelig stemme, og er blant de sterkeste på å dele ut både ros og ris. Det at vi har nesten samtlige utespillere klarert for spill er flott, og det gir oss mulighetene til å ha reell konkurranse om å få delta i kamp. Forhåpentligvis spisser det prestasjonen til hver enkelt på trening, slik at vi kan øke kvaliteten jevnt og trutt gjennom sesongen.

– Du gjentar stadig at etter hver kamp begynner alt på nytt og dere får en ny sjanse til å bevise hvor gode dere er akkurat den dagen neste kamp spilles. Kan du forklare hva du mener med det?

– Poenget er vel at uansett hvordan man presterer på søndag, så må man gjøre den samme jobben fra og med mandag morgen. Det er så mange ulike elementer som preger hver enkelt kamp, og det eneste man tar med seg fra forrige kamp er vel egentlig selvtillit og selvfølelse. Hvis man vinner, er ofte selvtilliten og selvfølelsen høy, men hvis man taper så blir den lavere. Vi forsøker å se på prestasjonene, og vi har noen parametere vi måler i hver eneste kamp, men forskjellen mellom de ulike lagene gjør at man hele tiden starter litt på nytt hver uke.