Fire lag kjemper om to sluttspillplasser – Larvik
Alvilde Hegge. Foto: Svein André Svendsen

Fire lag kjemper om to sluttspillplasser

Larvik drar til Langhus med visshet om at seier over Follo ikke nødvendigvis holder til sluttspillplass. Selv med to poeng kan Larvik ende i playoff.

Follo ender uansett utfall sist i årets serie og er klar for nedrykk. Klubben har invitert alle gratis inn til det som blir deres siste eliteseriekamp for denne gang.

Fredrikstad, Aker, Larvik og Byåsen er de fire lagene det knytter seg spenning til i siste serierunde, og to av dem skal også møtes.

Fredrikstad har 23 poeng og møter Flint borte. Seier til Fredrikstad vil gi 25 poeng. Det kan ikke Aker, Larvik og Byåsen oppnå. Det vil i så tilfelle gi de tre lagene på 22 poeng før siste serierunde kun én sluttspillplass å kjempe om.

Blir det derimot poengtap for Fredrikstad, må det kanskje finregning til – for poengsummen til de tre andre lagene blir enten 22, 23 eller 24 poeng.

Det vil ta lang tid å ramse opp alle mulige utfall i siste serierunde, men det vil sannsynligvis lønne seg for Larvik å vinne med størst mulig margin.

– Follo-kampen blir en kamp der vi må spille vårt spill, stole på oss selv og vise hva vi er gode for, fastslår Alvilde Hegge.

Hun sier videre at Larvik kommer til å tjene på å fokusere på seg selv.

– I tillegg blir søndag en spennende dag for lagene som ligger rundt kvalifisering- og sluttspillplass. Resultater av ulike kamper kan ha en påvirkning for noen av lagene. Men, det vi får gjort noe med er det som skjer i Stil Arena. Vi gleder oss, og skal gi alt!

Hvem som møter hvem i sluttspillet og kampoppsett for kvalifiseringen sendes på handballtv.com mandag 11. april kl. 19.00.

Sluttspill

De åtte beste lagene går til sluttspill. Lag nr. 1 velger blant nr. 5–8, deretter velger nr. 2 blant de resterende, så velger nr. 3 blant de siste to og nr. 4 møter laget som ikke er valgt.

Det spilles best av tre kamper og det skal kåres en vinner i samtlige kamper. Dersom det etter opprinnelig spilletid står uavgjort, spilles ekstraomganger (2x 5min. og evt. nye 2×5 min.) og eventuelt 7m-kast.

Kvartfinaler spilles 1., 4. og 8. mai, med reservedatoer 27. april, 3. og 5. mai.

Semifinaler spilles 11. 19. og 22. mai.

Finaler spilles 25., 28. og 31. mai

Playoff og kvalifisering

Lag nr. 9–11 spiller playoff med dobbel serie for å unngå kvalifiseringsspill.

Lag nr. 9 starter med 2 poeng, lag nr. 10 med 1 poeng og lag nr. 11 uten poeng. Ved poenglikhet på tabellen i playoff, vil laget som er høyest plasserte fra serien rangeres foran lavere plasserte lag.

Det er det laget som havner nederst av de tre etter dobbel serie som skal spille selve kvalifiseringskampene – mot vinneren av en tilsvarende turnering for lag 2–4 i 1. divisjon. 

Denne kvalifiseringsformen gjelder kun for sesongen 2021/22.

Kvalifiseringen spilles best av 3 kamper. Laget fra eliteserien har hjemmekamp i kamp 1 og eventuelt kamp 3.

Spilledatoer i playoff er 28. april, 1., 4., 8., 11. og 15. mai.

Kvalifiseringskampene spilles: 19., 22. og 25. mai.