Får med to poeng inn i playoff – Larvik
Guro Ramberg. Foto: Svein André Svendsen

Får med to poeng inn i playoff

Larvik klarte ikke å fortsette med det gode spillet fra de siste kampene, og måtte nøye seg med 27-27 og ett poeng mot Follo. Det betyr playoff for Larvik, men det positive er at de går inn i playoff med to poeng.

Fredrikstad og Byåsen tok de to siste sluttspillplassene, men selv om andre resultater hadde gått Larviks vei, hadde laget sin fulle hyre med i det hele tatt å få poeng i Stil Arena.

I en kamp der gjestene hadde flere tekniske feil, var det først da det gjensto sju minutter av kampen Larvik var i ledelsen for første gang. Follo ga seg ikke, og ville avslutte tiden i eliteserien med stil.

Etter kampen lyste skuffelsen i Larvik-spillernes ansikter.

– Vi er ikke fornøyd! Vi hadde hatt muligheten til å nå sluttspill, men da måtte vi ha prestert ganske bra i dag, vært på topp og vunnet med den del mål. Vi er skuffet over hvordan vi presterer, for vi hadde lyst å avslutte seriespillet med å vise hva som bor i oss. Jeg synes vi skuffet i dag, ved at vi ikke fikk ut potensialet vårt. Vi fikk det ikke til bakover og brenner mange sjanser. Nå blir det playoff, og vi skal fighte alt vi kan i de kampene, sier Guro Ramberg.

Larviks raske kantspiller ble kampens toppscorer med åtte mål og ble kåret til Larviks beste spiller i oppgjøret.

Foto: Svein André Svendsen

Andrea Rønning sendte Larvik i ledelsen 27-26 halvminuttet før slutt, men i kampens siste sekund utliknet hjemmelaget.

– Vi er mest skuffet over at vi ikke vant. Det ble en usikkerhet som spredte seg utover i kampen. Mot Follo var vi for treige og litt duellsvake. I playoffkampene må vi være mye mer «på» bakover. Der var vi veldig gode i perioder i våres. Vi må finne tilbake til det, det blir veldig viktig i playoff-kampene. Vi skal jobbe med det på trening frem til playoff starter, forteller Andrea Rønning.

Larvik møter Aker og Tertnes i playoffkampene for å unngå å havne i kvalifisering. Ved poenglikhet på tabellen i playoff, rangeres det høyest plasserte laget fra seriespillet foran.

Hvem som møter hvem i sluttspillet og kampoppsett for kvalifiseringen sendes på handballtv.com mandag 11. april kl. 19.00.

Det er det laget som havner nederst av de tre etter dobbel serie som skal spille selve kvalifiseringskampene – mot vinneren av en tilsvarende turnering for lag 2–4 i 1. divisjon. 

Fakta fra kampen finner du her

Playoff og kvalifisering

Lag nr. 9–11 spiller playoff med dobbel serie for å unngå kvalifiseringsspill.

Lag nr. 9 starter med 2 poeng, lag nr. 10 med 1 poeng og lag nr. 11 uten poeng. Ved poenglikhet på tabellen i playoff, vil laget som er høyest plasserte fra serien rangeres foran lavere plasserte lag.

Det er det laget som havner nederst av de tre etter dobbel serie som skal spille selve kvalifiseringskampene – mot vinneren av en tilsvarende turnering for lag 2–4 i 1. divisjon. 

Denne kvalifiseringsformen gjelder kun for sesongen 2021/22.

Kvalifiseringen spilles best av 3 kamper. Laget fra eliteserien har hjemmekamp i kamp 1 og eventuelt kamp 3.

Spilledatoer i playoff er 28. april, 1., 4., 8., 11. og 15. mai.

Kvalifiseringskampene spilles: 19., 22. og 25. mai.