Ny uavgjort etter nok en spennende avslutning – Larvik
Larvik-Fana. Foto: Svein André Svendsen

Ny uavgjort etter nok en spennende avslutning

For første gang i historien har Larvik spilt to uavgjorte kamper på rad i eliteserien. Igjen ble det spennende til siste sekund da Fana utliknet til 32-32.

Hvem andre enn eliteseriens toppscorer, Christine Alver, utnyttet de små sekundene som var igjen etter at Tuva Muffetangen så ut til å ha avgjort kampen i Larviks favør fem sekunder tidligere.

Larvik-trener Eirik Haugdal tok timeout 15 sekunder før slutt og det siste trekket ble planlagt. Det fungerte utmerket og Larvik fikk sin scoring. Men nedturen var et faktum da bergenserne utliknet.

I begge uavgjort-kampene hadde Larvik mulighet til å sikre begge poengene, men ett poeng er mye bedre enn ingen. En av årsakene til at Larvik har tatt poeng i det siste, er bedre uttelling på skuddene. Tidligere har forsvaret vært bra, men det har vært for mange bom i angrep.

I det siste har også det blitt mye bedre. 32 mål er sesongbeste mot elitemotstand.

– Starten vår var god. Vi satte fart og var gode i angrepsfasen. Vi har fått flere skudd utenfra, både Dorthe Groa, Andrea Rønning, Tiril Merg og Tuva Muffetangen har gode skudd. Det har hjulpet oss til å få flere mål, sier Guro Ramberg – lagets toppscorer etter ti serierunder.

Guro Ramberg. Foto: Svein André Svendsen

Hun synes det er bittert at Larvik mistet det ene poenget.

– Vi får heller være glad for at vi får med oss det ene, når det ble så jevnt. Vi tar med oss det gode spillet vårt og jobber videre med det. Totalt sett har vi tatt steg og jeg tror vi kommer til å utvikle oss masse. Under Eirik Haugdals ledelse utvikler vi oss hver dag på trening. Hele laget tar steg, og vi gjør det sammen. Det synes jeg er veldig bra, skryter Ramberg.

Larvik ledet lenge med 4-6 mål, men Fana ga aldri opp. Ingrid Lauritzen hindret uavgjort da hun reddet straffe på 26-25. Seks minutter senere kunne Larvik kommet fire mål foran, men misset på en dobbeltsjanse.

Tiril Merg har hatt noen avgjørende mål på slutten av de siste kampene. Slik holdt det også på å bli søndag, da hun scoret 31-30-målet.

Med dagens fire mål passerte Tiril Merg 500 scoringer i karrieren. 147 av dem har kommet i Larvik-drakta.

Dorthe Groa scoret tre mål i den gode åpningen Larvik fikk på kampen, men etter 12 minutter måtte hun dessverre ut med skade.

Fakta fra kampen finner du her