Viktig å få en seier – Larvik
Eirik Haugdal. Foto: Svein André Svendsen

Viktig å få en seier

Vi har stilt hovedtrener Eirik Haugdal noen spørsmål foran kampen mot Flint søndag.

Hvordan håndterte dere det som skjedde i kampen mot Aker?

Etter kampen var det ekstremt mye skuffelse i gruppa, noe som er helt naturlig. Prestasjonen var ikke som forventet, og vi måtte ta en ordentlig samling i bånn for å komme opp på hesten igjen. 

Den korte versjonen her er jo at vi fortsetter å jobbe steinhardt for å få den utviklingen vi ønsker. Ved hardt og riktig arbeid over tid, så vil vi få bedre forutsetninger for å skape gode resultater.

Hvordan har treningen vært inn mot Flint-kampen?

Treningene har vært gode. Vi har gjort noen justeringer på hvordan vi ønsker å fremstå i enkelte faser av spillet, og jentene har vært flinke til å følge opp dette på trening. 

Nå handler det jo i veldig stor grad om å håndtere kampsituasjonen, med det ekstra adrenalinet vi har der. Jentene jobber meget godt på trening, så skal vi som gruppe finne veien til seier i serien også.

Flint fikk sin første seier mot Larvik noensinne i den halve forrige sesong. Hvordan er din inngang til det første Vestfold-derbyet? 

Nja, det er vel ikke store forskjellen på inngangen til denne kampen sammenlignet med noen andre. Vi har absolutt mest fokus på oss selv, og det vi kan gjøre noe med. 

Selv om det er et «lokaloppgjør» er det ikke noen vesentlige forskjeller på hva vi gjør av forberedelser. På søndag får vi igjen testet ut hvor gode vi kan være på akkurat den dagen, og det er det som er så fint med håndball. 

Det kommer jo alltid en ny mulighet!

Før denne runden sto fire lag med tre tap etter tre kamper. Hvor viktig blir det å lykkes mot Flint, slik at det blir poeng?

Det har vist seg at det er mange lag som evner å slå hverandre, og derfor blir det viktig at vi får en seier, slik at vi kan bli med på denne dansen. Med en seier kommer det høyere selvtillit og bedre selvfølelse, samtidig som det også skaper mer positivitet i og rundt klubben. 

Det er mange rundt oss som er svært engasjerte, og det er mange med høy lidenskap for klubben. Det er mange som ikke er veldig happy med den situasjonen vi nå står i, men det viser at folk bryr seg. 

Hvis ingen hadde brydd seg, hadde det tydet på likegyldighet, og det er det absolutt verste for en håndballklubb. En seier gir oss en boost inn mot neste kamp, og det er noe vi selvfølgelig jobber beinhardt for å få til.